Marta Topferová a Milokraj

Akce Olomouc

Marta Topferová a Milokraj
Koncerty
Web organizátora:
www.slunakov.cz
Další akce ve městě Olomouc

Marta Topferová a Milokraj.

Marta Töpferová a Milokraj
1. 12. 20:00 pátek
Muzeum umění Olomouc, sál Divadlo hudby
Koncert na závěr roku.
www.slunakov.cz

Ekologický večer pro veřejnost k ukončení programu roku 2017.

Marta Töpferová je jednou z nejunikátnějších zpěvaček a skladatelek své generace. Dcera českých herců se narodila v Ostravě, a v roce 1987 emigrovala do Spojených států. V New Yorku se Martina hudba rychle vyvinula v pozoruhodný mix latinskoamerického folklóru s nespornými vlivy jejích českých kořenů. Spolupracovala a nahrávala s řadou významných muzikantů na hudební scéně v USA, Latinské Americe a Evropě. V roce 2012 se vrátila do Prahy, aby založila projekt s názvem Milokraj, který čerpá inspiraci převážně z moravského folklóru, ale i z hudby latinské Ameriky, Španělska a jejího života v New Yorku. Kromě autorských textů Marta zhudebnila básně Věry Provazníkové, Jana Zahradníčka a dalších. Tato nová hudba je navíc v rukou výtečných spoluhráčů. Milokraj byl nominován na cenu Anděl v kategorii World Music (2014) za své první CD a má za sebou koncerty po celé ČR, Německu, Anglii, Holandsku, Belgii, Mad'arsku, Polsku a Rakousku. Hrála také v nezávislém filmu o pozdních letech legendárního flamenco kytaristy Sabicas, "Asesinado por el cielo" (Zavražděn nebem, 2009, New York, rež. Marc Beneria). Druhý film byl "Poslední cyklista" (2014, Česká republika, rež. Jiří Svoboda), dvoudílné drama odehrávající se během druhé světové války. Marta také zpívala a hrála ve španělské hře "Yerma" F.G.Lorcy v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích v sezoně 2014-2015 (rež. Jiří Heřman). K vrcholu její kariéry patří koncerty v newyorské Blue Note, World Music Festivalu v Chicagu, londýnské Queen Elisabeth Hall, Jazz Festival Royale v Thajsku, Vienna Jazz Festival, Jazz Festival Hague, London Jazz Festival, The New Morning v Paříži, Forum 2000, kde zpívala pro Václava Havla, a mnoho dalších místech po celém světě. Dodnes Dodnes Marta vydala devět alb převážně autorské tvorby: "Tento svět" (2017, Moravia Publishing), "Reencuentros" (2016, Senderos), "Milokraj" (2013, Animal Music), "The Other Shore" (2011, World Village), "Trova" (2009, World Village), "Flor Nocturna" (2006, World Village), "La Marea" (2005, World Village), "Sueño Verde" (2003, Circular Moves), a "Homage to Homeland" (2002 vlastní produkce).
MILOKRAJ: MT: zpěv, skladby / David Dorůžka: kytara / Marcel Comendant: cimbál / Stanislav Palúch: housle / Robert Ragan: kontrabas.
www.martatopferova.com
Program v rámci oslav: Sluneční dům – Sluňákov: 10 let životadárné energie.

ORGANIZUJE
SLUŇÁKOV, centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s.
www.slunakov.cz

SPOLUPRÁCE
Statutární město Olomouc, Muzeum umění Olomouc - Divadlo hudby.

Podpořte EDO a Sluňákov,
pomozte nám s propagací, rozesílkou programu, zveřejněním na Vašich www, sdílením na sociálních sítích, roznosem plakátů, přijďte pobýt.

PODPORA EDO a EV,
akcí pro veřejnost 2017:
Státní fond životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí
Statutární město Olomouc
Olomoucký kraj
Olomouc třídí odpad
Odbor životního prostředí Magistrátu města Olomouce
Biomac, dřevěné brikety, dřevěné pelety
Muzeum umění Olomouc

„Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky
na základě rozhodnutí ministra životního prostředí“

Místo konání akce: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Datum začátku akce: 1. Prosince 2017 20:00
Datum ukončení akce: 1. Prosince 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2563E

Případné změny si prověřte na webu akce Marta Topferová a Milokraj.

Jméno organizátora: Sluňákov
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce