Masopustní jarmark 2017

Akce Frýdek-Místek

Masopustní jarmark 2017
Jarmarky a trhy
Město Frýdek-Místek, Frýdek-Místek
Další akce ve městě Frýdek-Místek

Masopustní jarmark

Město láká na Masopustní jarmark

V sobotu 25. února se na náměstí Svobody v Místku od 8 do 13 hodin uskuteční Masopustní jarmark. Návštěvníci se mohou těšit na zabijačkové speciality, ale také na masopustní průvod s živou hudbou, který projede ulicemi kolem náměstí a každý, kdo se do něj v masce zapojí, získá sladkou odměnu.

„Jedná se o premiéru, tato akce se ve městě ještě nekonala. Rozhodli jsme se ji uspořádat v rámci oslav 750. výročí města. Věříme, že se Masopustní jarmark povede a sklidí u návštěvníků pozitivní ohlas. V takovém případě bychom jej pořádali i v příštích letech a časem by se mohl stát jednou z tradičních akcí města,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že v rámci zachování kulturního dědictví je nutné si připomínat dávné zvyky a obyčeje, ke kterým masopust patří.

Masopust je karnevalovým obdobím plným veselí a hodování, během kterého se lidé připravovali na následný půst. Masopustní období nastává po svátku Tří králů a trvá až do Popeleční středy, kdy začíná dlouhý čtyřicetidenní půst trvající až do Velikonoc.
Program premiérového Masopustního jarmarku ve městě bude zahájen již v 8 hodin ráno prodejem zabijačkových výrobků, které budou nabízet mistři řeznického řemesla. Součástí bude i soutěž o nejchutnější klobásu, kterou na základě ochutnávek zvolí sami návštěvníci. Ve stáncích nebudou chybět ani masopustní koláče nebo koblihy a spousta dalších dobrot.

V 10 hodin vyjde z náměstí masopustní průvod masek doprovázeny živou hudbou. Jeho účastníci budou vyzývat k veselí všechny, které na své trase potkají. Průvod projde ulicí Tržní k Základní umělecké škole a dále bude pokračovat kolem prodejny Albert na Antonínovo náměstí, odkud zamíří ke kostelu sv. Jakuba a zpět na náměstí Svobody. Do procházejícího reje se může zapojit kdokoliv z široké veřejnosti v masopustní masce. Všichni, kdo v ní přijdou, získají sladkou odměnu. Po 11. hodině bude slavnostně vyhlášena nejlepší klobása a ve 13 hodin bude Masopustní jarmark ukončen.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek.

Jste srdečně zváni.

plakát na http://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/aktuality/0696557-mesto-laka-na-masopustni-jarmark.html

Místo konání akce: Město Frýdek-Místek, Radniční 1148, Frýdek-Místek
Datum začátku akce: 25. Února 2017 08:00
Datum ukončení akce: 25. Února 2017 13:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.6856N 18.3506E

Případné změny si prověřte na webu akce Masopustní jarmark

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce