Masopustní veselí v Klášterech

Akce Český Krumlov

Masopustní veselí v Klášterech
Zvyky a tradice
Další akce ve městě Český Krumlov

Masopustní veselí v Klášterech

MASOPUSTNÍ TVOŘENÍ MASEK A RYTMICKÝCH NÁSTROJŮ
O masopustním úterý 25. 2. 2020 se bude konat již tradičně Masopustní průvod městem, který pořádá ZUŠ Český Krumlov ve spolupráci se SUPŠ sv. Anežky České. Letos se opět tradičního průvodu maškar můžete zúčastnit i vy a vaše děti! Buďte na průvod dobře připraveni a přijďte si vyrobit nejrůznější maškarní masky. K tradičnímu masopustnímu průvodu samozřejmě patří hudba, ruchy a rytmika, takže se můžete těšit i na výrobu nejrůznějších rytmických nástrojů.
11.00–17.00 hod, Velký sál a Seminární místnosti
Platidlo Klášterní mince, směnný kurz: 1 mince = 10 Kč

MASOPUSTNÍ KOBLIHY V KLÁŠTERNÍ PEKÁRNĚ
Provoněná řemeslná ulička vás o masopustní sobotě zavede do naší pekařské dílny, kde se budou na kachlových kamnech smažit tradiční masopustní koblihy.
11.00-17.00 hod, Klášterní pekařská dílna
platidlo Klášterní mince, směnný kurz: 1 mince = 10 Kč

MASOPUSTNÍ JARMARK S PRASETEM
A ŘEMESLA NA KLÁŠTERNÍM DVOŘE
Čtvrtou únorovou sobotu se můžete v rámci klášterního programu opět těšit na masopustní trh doplněný o tradiční pochutiny, zavěšené prase a hudbu, která neodmyslitelně patřila k jarmarkům!
Součástí jarmarku bude i otevření mnoha řemeslných dílen! Přijďte se naučit dovednostem našich předků od hrnčíře, brašnáře, sedláře, kováře, pekařky, barvířky či sklářky a vytvořte si společně s vašimi dětmi tradiční řemeslný výrobek. Kromě samotného tvoření lze zakoupit i další předměty, které vyrobili naši klášterní řemeslníci.
11.00–17.00 hod, Klášterní dvůr, Řemeslná ulička a Velký sál
Platidlo Klášterní mince, směnný kurz: 1 mince = 10 Kč

HRAJETO NA KLÁŠTERNÍM DVOŘE
Jarmark a řemesla na Klášterním dvoře oživí pod lípou originální harmonikářské duo Fanda a Martin z Českého Krumlova! Tihle chlapi zahrají opravdu cokoliv, tak přijďte. Proč? Protože HRAJETO!
14.00–16.00 hod, Klášterní dvůr, vstup zdarma

Začátek akce: 22. 2. 2020 11:00:00
Konec akce: 22. 2. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce