Mělnický Komiksfest! 2023

Akce Mělník

Mělnický Komiksfest! 2023
Festivaly
Další akce ve městě Mělník

Mělnický Komiksfest! 2023

Druhý ročník Mělnického KOMIKSFESTu, pořádaný Městskou knihovnou Mělník, zaplní v polovině prosince všechny pobočky Mělnického kulturního centra.

Těšte se na originální výstavy, divadelní představení, prodej žádaných komiksů, besedy, komiksovou čítárnu, interaktivní workshopy, a další zajímavé a inspirativní události.
Mělnický KOMIKSFEST V KNIHOVNĚ se zaměří zejména na prezentaci komiksových rozmanitostí. Škálu různých komiksových zpracování představí návštěvníkům výstava prostřednictvím ukázek fragmentů adaptací děl jednoho z největších světových autorů Williama Shakespeara. Na výstavu naváže divadelní představení Romeo a Julie – Veronský případ, variace na nejznámější příběh o lásce až za hrob. Rekonstrukci případu dvojnásobné sebevraždy dvou mladých lidí přímo pod střechou knihovny v galerii Naproti sehraje pod hlavičkou Divadla Verze Studio mladých umělců, kterým učarovala prkna, co znamenají svět. Představení je vhodné pro diváky starší 12 let. Japonskému komiksu Manga, grafickému románu a dalším populárním odnožím komiksového umění se návštěvníci budou moci oddat v čítárně a také v našem bookshopu, kde bude možnost knihy prohlédnout či koupit. Děti a hraví dospělí si sami odvážně vyzkouší vytvořit vlastní komiks. Díky KOMIKSFESTU dojde k rozšíření knižního fondu knihovny o tituly tohoto oblíbeného žánru. Mělnický KOMIKSFEST volně navazuje na multimediální festival, který od roku 2006 pořádalo nakladatelství Labyrint a Sequence, z.s., s cílem etablovat komiks jako plnohodnotné moderní médium schopné nést jakýkoli obsah.

Vstupné: zdarma

Začátek akce: 12.12.2023
Konec akce: 17.12.2023
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HIGHLAND GAMES Úvaly
hřiště pod kostelem, Úvaly
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince