Mezigenerační festival OLD'S COOL 2016

Akce Olomouc

Mezigenerační festival OLD'S COOL 2016
Festivaly, Koncerty
Olomouc, Olomoucký kraj, Olomouc
Další akce ve městě Olomouc

Mezigenerační festival OLD'S COOL // Olomouc

Výstavy, koncerty, diskuse, workshopy, mezigenerační setkávání – Old's Cool je přehlídka kulturních akcí, zaměřená na dialog mezi mladými a starými. Čtvrtý ročník představí opět výjimečné seniorské osobnosti, vzory i velké životní příběhy, mezigenerační projekty a inspirativní myšlenky, které vás budou bavit!

>>>> Celý program festivalu je ZDARMA. <<<<

PROGRAM - 6. října - OLOMOUC

8:30 / 11:00 / 13:30
>> Cesta za tajemstvím lužního lesa <<
- Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov, Horka nad Moravou, Skrbeňská 669/70 -
Tajemné staré porosty, neprostupný mokřadní terén smuh, tůní a ramen s hejny komárů a pravidelně zaplavované oblasti patří mezi hlavní charakteristiky lužního lesa. Rostou tam jen pevně kořenící stromy, které odolají náporu vody, jako je dub, javor, jilm nebo jasan. Jsou živým organismem, který má mohutnou regenerační schopnost. Všechno se děje přirozeně a naprosto samo. Pojďte s námi odhalit tajemství a důležitost nejen těchto stromů za pomoci názorných ukázek, aktivit a filmu o Litovelském Pomoraví, kterému propůjčil svůj podmanivý hlas herec Jan Kačer.
Místo konání:
Jak se k nám dostat: Z Olomouce autobusem MHD č. 18 a 20 ze zastávky Tržnice. V Horce zastávka Horka (bus 20) nebo Horka škola (bus 18). Sluňákov najdete na konci Horky směrem na Skrbeň vpravo.

9:00 - 10:30
>> Dramatický kurz SENior - otevřená dílna <<
- Divadlo na cucky, Wurmova 7 -
V Divadle na cucky jsme připravili dramatický kurz s názvem SENior. Uvidíte ukázku práce, ze setkání, která probíhala vždy jednou za týden pod vedení odborné lektorky. Nedílnou součástí kurzu byli i dílny a semináře pod vedení dalších zkušených lektorů z oblasti dramatického a literárního umění. Prostřednictvím dramatické hry, metod a postupů souvisejících s dramatickým a literárním uměním se starší lidé učili nejrůznějším dovednostem z oblasti komunikace, osobnostně – sociálního a umělecko-estetického rozvoje. V otevřené lekci jsme pro vás připravili praktickou ukázku tvořivých dramatických činností, v závěru jsme pro vás připravili i krátký sestřih videí z půlročního kurzu. Lektorka: Jana Jurkasová
Rezervace na adrese ol.oldscool.kurz@email.cz nebo na čísle 728 967 220

15:00 - 16:30
>> Mezigenerační dílna pro prarodiče, vnuky a vnučky <<
- Divadlo na cucky, Wurmova 7 -
Doporučený věk dětí: do 10 let.
V Divadle na cucky jsme připravili workshopy pro prarodiče s dětmi. Smyslem těchto setkání bude prostřednictvím metod a postupů z oblasti dramatického umění a divadla objevit nový způsob komunikace mezi starším člověkem a dítětem. Postupně bychom rádi nabídli veřejnosti dramatický kurz, jehož cílem bude vytvořit divadelní představení s těmito věkovými skupinami. Workshop bude pozvánkou na dlouhodobý kurz, který bude probíhat od ledna do prosince 2017. Lektorka: Jana Jurkasová
Rezervace na adrese ol.oldscool.kurz@email.cz nebo na čísle 728 967 220. Kapacita omezená: max. 14 osob.

15:00 - 18:00
>> Staré věci v novém kabátě - od trička až po gatě aneb triky naší pratety z trochu jiné planety <<
- Green Dressmakers, Kateřinská 10 -
Přineste své "vintage" kousky ( i domácí textil). Naučíme: zahnout, přešít, zašít - staré díry už nemusíte řešit!
Občerstvení zajištěno.
Rezervace na adrese ol.oldscool.kurz@email.cz nebo na čísle 728 967 220. Kapacita omezena (na 9 účastníků).

19:00 - 20:00
>> Koncert sboru Elpida s Bonusem a MaryC <<
- Kaple Božího Těla na Konviktu, Umělecké centrum Univerzity Palackého, Konvikt -
V hudbě Martina Hůly, který je známý i pod jménem Bonus, se mísí rapování, folková hudba a především osobitá výpověď, která kriticky reflektuje celospolečenská témata.
Marie Čtveráčková alias Mary C je selektorka, moderátorka, kulturní aktivátorka a kurátorka labelu Kruton. Zaměřuje se na nové proudy vycházející z hip hopu, rap s přesahem, názorem a výrazem, novou vlnu soulu a R’n’B a groovy budoucnosti.
Pěvecký sbor Elpida dnes tvoří pětadvacet dam ve věku od šedesáti do osmdesáti let a sbormistryně, operní pěvkyně Zuzana Seibertová.

20:00 - 22:00
>> Generation What X OLD’s COOL – mezigenerační střet <<
- Kaple Božího Těla na Konviktu, Umělecké centrum Univerzity Palackého, Konvikt -
Příležitostí k mezigenerační diskuzi bude setkání projektů Generation What a Old’s Cool 6. 10. v Kapli Božího Těla na Konviktu. Veřejná diskuze otevře politická i ryze osobní témata a svede dohromady inspirativní osobnosti generace mileniánů a generace seniorů. Základní kontext a otázky do diskuze poskytne rozsáhlý sociologický výzkum uskutečněný v rámci mezinárodního projektu Generation What zaštítěného Českým rozhlasem.

9:00 - 22:00
>> Bet Orten & Veronika Ruppert: Slow Up – výstava fotografií <<
- Umělecké centrum Univerzity Palackého, Konvikt -
Slow Up je výzvou k zamyšlení nad uspěchaností a zbytečnou nadprodukcí dnešní doby. Zkuste tedy zpomalit a setkat se s krásnou módou z jedinečných materiálů, které by bez zaujetí designérů skončily v odpadu. Výstava fotografií Bet Orten, na které se jako stylistka podílela Veronika Ruppert (Modeschau, Radio Wave), je příkladem kreativní upcyklace a důkazem, že nejen mládí může být atraktivní a sebevědomé. Na fotografiích uvidíte modely předních českých designerů – Jakuba Polanky, Hany Frišonsové, Jakoby, Leeda (Metráž), La Femme Mimi nebo Filipa Jakaba a Daniely Peškové. Tedy těch, kteří se ve své tvorbě upcyklaci – tvorbě oblečení a doplňků ze starých nebo nepotřebných materiálů – věnují. Výstava je ochutnávkou toho, co uvidíte na workshopu a módní přehlídce 24. 9. v Národní galerii v Praze a 1. 10. v Brně v prostoru pro architekturu a média Praha.

>> Prodej “Ponožek od babičky” ve Flop Fashion Store <<
- Ztracená 25 -
po celý měsíc od 1. do 31. října (otevírací doba: PO-PÁ 10:30-18:30, SO 9:30-12:30)


>>>> Celý program festivalu je ZDARMA. <<<<

Místo konání akce: Olomouc, Olomoucký kraj, Olomouc
Vstupenky: http://elpida.cz/oldscool/
Datum začátku akce: 6. Října 2016 08:30
Datum ukončení akce: 6. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5939N 17.2508E

Případné změny si prověřte na webu akce Mezigenerační festival OLD'S COOL // Olomouc

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce