Mezinárodní přehlídka původních britských plemen

Akce Pardubice

Mezinárodní přehlídka původních britských plemen
Výstavy
Dostihové závodiště Pardubice, Pardubice
Další akce ve městě Pardubice

Mezinárodní přehlídka původních britských plemen

Mezinárodní přehlídka původních britských plemen a II. Minihorse Show - výstava určená původním britských plemenům a plemeni MINIHORSE
Propozice -
III. Mezinárodní přehlídka původních britských plemen spojená s výstavou plemene Minihorse
Pořadatel: ICS ČR, hřebčín Amerika ve spolupráci s ASCHK ČR a Dostihovým spolkem, a.s.
Termín a místo: 3. 9. 2016 dostihové závodiště Pardubice. Přehlídka se koná v rámci Mezinárodní výstavy - Koně v akci na travnatém kolbišti vedle paddocku závodiště.
Posuzovatelé: paní Nicki Oldershaw a pan Robert Parker-Jones
Ringstewardi: Rafífa Hamoudová
Komentátor: Iveta Lewingerová
Ředitel akce: Gabriela Rotová

a) Výstavní třídy na ruce: otevřeny budou následující kategorie:
1. IRISH COB
2. SHIRE HORSE
3. WELSH PART-BRED – v této kategorii mohou být vystavována zvířata s prokazatelným podílem 12,5% velšské krve, KVH není omezena.
4. MOUNTAIN + MOORLAND PLEMENA – v této kategorii mohou být vystavována zvířata zapsaná v PK následujících plemen: Shetlandský pony, Velšská plemena pony a cob (A, B, C, D), Dartmoorský pony, Exmoorský pony, Fellský pony, Connemara, New Forrest pony, Daleský pony a Highlandský pony.
5. MINIHORSE
6. PALOMINOS – v této kategorii mohou být vystavována zvířata ve zbarvení palomino/isabela všech plemen a to i bez prokazatelného původu.
Výstavní třídy:
Pro kategorie 1-4 budou otevřeny následující třídy
A. HŘÍBATA POD MATKOU
B. ROČNÍ a DVOULETÍ PONY
C. KLISNY A VALAŠI TŘÍLETÍ A STARŠÍ
D. HŘEBCI TŘÍLETÍ A STARŠÍ
První dva, z tříd A-D, postupují do dalšího kola soutěže o titul Šampion a Vicešampion kategorie.
Pro kategorii 5 - Minihorse budou otevřeny následující výstavní třídy:
sekce A do 86,36cm
hřebci:
5.A hříbata pod matkou
5.B roční a dvouletí
5.C tříletí a starší
Tyto třídy soutěží o titul Grand šampion hřebců Pardubice 2016.
Klisny a valaši
5.D hříbata pod matkou
5.E roční a dvouletí
5.F tříletí a starší
Tyto třídy soutěží o titul Grand šampion klisen a valachů Pardubice 2016.

Grand šampion hřebec a Grand šampion klisna-valach soutěží o titul SUPREME champion Pardubice 2016 (sekce A)

--------------------------------------
sekce B 86,54 - 96,52cm
hřebci:
5.H hříbata pod matkou
5.CH roční a dvouletí
5.I tříletí a starší
tyto třídy soutěží o titul Grand šampion hřebců Pardubice 2016.

Klisny a valaši
5.J hříbata pod matkou
5.K roční a dvouletí
5.L tříletí a starší
tyto třídy soutěží o titul Grand šampion klisen a valachů Pardubice 2016.

Grand šampion hřebec a Grand šampion klisna-valach soutěží o titul SUPREME champion Pardubice 2016 (sekce B).


Koně budou předváděni v kroku a klusu. Pro kategorie 1-4 a 6 (s výjimkou příslušníků plemene minihorse) platí, že mladí pony do dvou let jsou předváděni na výstavní ohlávce, klisny a valaši 3 letí a starší na ohlávce nebo uzdečce, hřebci 2 letí a starší pouze na uzdečce. Hříbata pod matkou musí být předváděna na výstavní ohlávce.
Pro kategorii 5 platí, že všechny minihorse lze předvádět pouze na ohlávce (není nutné předvedení na udidle a to ani u hřebců). Dospělé hřebce smí předvádět junior starší 12ti let (neplatí pro hříbata pod matkou nebo pro roční hřebce).

ŠAMPIONÁT VÝSTAVNÍCH TŘÍD NA RUCE:
Všichni Šampioni a Vicešampioni kategorií 1 - 4 postupují do šampionátu výstavy. Z kategorie 5 postupuje do šampionátu výstavy Supreme šampion sekce A a Supreme šampion sekce B. V šampionátu výstavy bude uděleno ocenění Supreme šampion výstavy a Reserve Supreme šampion výstavy.

Speciální výstavní třídy: Třídy jsou otevřeny pro příslušníky následujících nativních britských plemen: Irský cob, Shire horse, WPBr, Mountain and Moorland (M+M) plemena a pro plemeno Minihorse, pokud není dále uvedeno jinak.
Speciální výstavní třídy se řídí Národními pravidly Svazu chovatelů Shetlandských pony pro výstavní třídy Mladý vystavovatel, Lead Rein, First Ridden, Open Ridden a Driving, pokud není v propozicích uvedeno jinak. Pravidla jsou k dispozici na http://schshp.shetland.cz/ v záložce „Dokumenty“.
1. Mladý vystavovatel: výstavní třída je otevřena pro děti do 16let, které mohou vystavovat klisny a valachy roční a starší. Třída je přístupná i pro ostatní než výše uvedená plemena pony a pony bez PP s KVH do 148 cm. V závislosti na počtu došlých přihlášek bude tato třída rozdělena dle věku mladých vystavovatelů. Z tohoto důvodu je možná účast jednoho ponyho s více vystavovateli, kteří budou rozděleni do příslušných věkových skupin. Předvádějící musí mít předepsaný výstavní oděv. Pony se předvádí na ohlávce nebo uzdečce.
Z každé věkové skupiny postoupí dva nejlepší mladí vystavovatelé do finále, ve kterém se utkají o Cenu ASCHK pro nejlepšího mladého vystavovatele.
2. Lead Rein: výstavní třída je otevřená pro děti od 3 do 9 let na poníkovi vedeném vodičem. Povinná je tříbodová bezpečnostní přilba. V této jezdecké třídě je povinná uzdečka s udidlem a sedlo v anglickém stylu. Povolená udidla jsou stihlová, oliva, déčko (nelomené, jednou nebo dvakrát lomené). Pomocné otěže ani ostruhy nejsou povoleny. Vodítko musí být zapnuté do nánosníku.
A. 6. kolo Lead Rein poháru, třída Shetland: viz pravidla Lead Rein poháru
B. 6. kolo Lead Rein poháru, třída Welsh: viz pravidla Lead Rein poháru
C. Otevřená Lead Rein třída: V této výstavní třídě je povolen start na klisnách a valaších 4 letých a starších do KVH 137 cm. Třída je přístupná i pro ostatní plemena pony a pony bez PP s KVH do 137 cm. Třída není přístupná pro dvojice (jezdec/pony), které se účastnily třídy 2. A. a 2. B (LRP).
3. First Ridden – začínající jezdec: Předepsán je korektní jezdecký oděv jezdce. Povinná je tříbodová bezpečnostní přilba. V této jezdecké třídě je povinná uzdečka s udidlem a sedlo v anglickém stylu. Povolená udidla jsou stihlová, oliva, déčko (nelomené, jednou nebo dvakrát lomené). Pomocné otěže ani ostruhy nejsou povoleny.
A. First Ridden pro děti do 12 let: V této výstavní třídě je povolen start na klisnách a valaších 4 letých a starších do KVH 137 cm včetně. Třída je přístupná i pro ostatní plemena pony a pony bez PP s KVH do 137 cm.
B. Otevřená First Ridden třída pro děti a juniory od 13 do 16 let: V této výstavní třídě je povolen start na klisnách a valaších 4 letých a starších. Třída je otevřena pro britská nativní plemena a WPBr bez omezení KVH a pro ostatní plemena pony a pony bez PP s KVH do 148 cm. V případě velkého počtu soutěžících může být tato třída rozdělena na více oddělení.
4. Open Ridden: – otevřená jezdecká třída. V této výstavní třídě je povolen start na klisnách, hřebcích a valaších 4 letých a starších, bez omezení KVH. Věk jezdců je omezen pouze při jízdě na hřebcích (viz pravidla SCHSHP). Předepsán je korektní jezdecký oděv jezdce. Povinná je tříbodová bezpečnostní přilba. V této jezdecké třídě je povinná uzdečka s udidlem (stihlové nebo pákové) a sedlo v anglickém stylu. Pomocné otěže ani ostruhy nejsou povoleny.
A. Open Ridden Irish cob: třída je otevřena pro příslušníky plemene irský kob.
B. Open Ridden Shire horse: třída je otevřena pro příslušníky plemene Shire horse.
C. Open Ridden pro M+M plemena a WPBr: třída je otevřena pro příslušníky všech M+M plemen a WPBr.
5. Driving: Všechny zápřahové třídy jsou otevřeny pro klisny, hřebce a valachy 4 leté a starší. Kůň musí být zapřažen v korektním postroji, udidlo je v této třídě povinné.
A. Welsh Harness: třída je otevřena pro příslušníky velšských plemen pony a cob zapřažených ve stylu Harness.
B. Private Driving: třída je otevřena pro všechna nativní britská plemena a pro všechny typy korektní zápřeže.
C. Minihorse Driving: třída je otevřena pro příslušníky plemene Minihorse pro hřebce, klisny valachy od 3 let.
ŠAMPIONÁT PODSEDLOVÝCH A ZÁPŘAHOVÝCH TŘÍD:
Do šampionátu postupují první a druhý umístěný z Lead Rein poháru, třída Shetland a třída Welsh, první dva příslušníci britských nativních plemen ze třídy First Ridden do 12 let a First Ridden 13-16 let (bez ohledu na jejich umístění ve třídě), první a druhý umístěný ve třídách Open Ridden Irish cob, Open Ridden Shire Horse a Open Ridden pro M+M plemena a WPBr a první a druhý umístěný z drivingových tříd Welsh Harness, Private Driving a Minihorse Driving.
b) Sportovní soutěže: Soutěže jsou otevřeny pro příslušníky britských nativních plemen, Minihorse a dále i pro ostatní plemena pony a pony bez PP s KVH do 148 cm.
A. Trail (jízda zručnosti na ruce):
Třída je otevřena pro klisny, hřebce a valachy tříleté a starší.
Výstroj ponyho: Uzdečka nebo ohlávka s vodítkem. Bič vhodné délky je povolen. Použití chráničů, náušníků apod. je povoleno.
Způsob hodnocení: Každé porušení překážky nebo nesplnění úkolu bude penalizováno trestnými body. Soutěžícímu se bude měřit čas. Při rovnosti trestných bodů rozhoduje čas.
Vyloučení ze soutěže: při opuštění kolbiště a v případě, že podle názoru rozhodčího není soutěžící nebo kůň způsobilý v soutěži pokračovat.
1. Trail pro děti do 9 let
2. Trail pro účastníky desetileté a starší
B. Jízda zručnosti na oprati
Třída je otevřena pro klisny, hřebce a valachy tříleté a starší.
Výstroj ponyho: Uzdečka nebo vozová ohlávka, udidlo je v této třídě povinné, náhřbetník je povinný. Povinné jsou opratě vhodné délky, které musí procházet kroužky náhřbetníku a bič vhodné délky. Použití chráničů, čabrak, náušníků apod. je povoleno
Výstroj předvádějícího: vhodné sportovní oblečení a obuv, rukavice jsou povinné, pokrývka hlavy není povinná
Způsob hodnocení: Každé porušení překážky nebo nesplnění úkolu bude penalizováno trestnými body. Soutěžícímu se bude měřit čas. Při rovnosti trestných bodů rozhoduje čas.
Průběh soutěže: Předvádějící vede koně na dlouhých opratích po předem stanovené trase, která obsahuje minimálně 4 a maximálně 10 překážek. V průběhu soutěže musí jít předvádějící pouze krokem (s výjimkou úseků, ve kterých je předepsán klus). U koně je povolen krok a klus. U dětí do 15 let je povolena přítomnost „asistenta“ staršího 18 let. Asistent se pohybuje za koněm tak, aby v případě, že předvádějící koně nezvládá, mohl zasáhnout. Jakýkoliv zásah asistenta do vedení koně (např. hlasový nebo kontakt s opratěmi) bude penalizován.
Penalizace:
Porušení překážky nebo nesplnění úkolu bude penalizováno 1-10 trestnými body, dle míry nesplnění.
Porušení chůze předvádějícího (neplatí pro úseky, kde je požadováno předvedení koně v klusu): první porušení – napomenutí, druhé 5 trestných bodů, třetí – vyloučení.
Porušení chodu koně: první nacválání – napomenutí, druhé nacválání 5 trestných bodů, třetí nacválání – vyloučení.
Vyloučení ze soutěže: v případě, že jakákoli část spřežení opustí při průjezdu trati kolbiště. Dvojice bude ze soutěže rovněž vyloučena, jestliže podle názoru rozhodčího není soutěžící nebo kůň způsobilý v soutěži pokračovat.
Uzávěrka přihlášek: 13. 8. 2016. Přihlášky zasílejte na e-mail: prihlaska.vystava@seznam.cz
Startovné je třeba uhradit do 13. 8. 2016 na účet pořadatele ČSOB a.s., číslo účtu 272044197/0300. Bez uhrazeného startovného nebude přihláška přijata.
Upozorňujeme soutěžící, že přihlášky došlé po uzávěrce nebudou moci být z technických důvodů přijaty.
Startovné: 250,- Kč / start

Inzerce v katalogu výstavy:
Označení v katalogu „pony na prodej“ 50,-Kč
Půlstránkový / celostránkový inzerát 300,- / 600,- Kč
Ustájení: k dispozici jsou nezastřešené venkovní „ohrádky“ pro malé pony do 137 cm KVH. Cena 200Kč / ohrádku. Počet požadovaných ohrádek uvádějte v přihlášce.
Časový plán
PŘI PARKOVÁNÍ DBEJTE PROSÍM INSTRUKCÍ PRACOVNÍKŮ VÝSTAVIŠTĚ. Časový plán a místo veterinární přejímky budou upřesněny později. Předpokládaný čas zahájení akce je cca 9:30. Čas je pouze orientační a může se změnit.
Všeobecné podmínky:
Pořadatel si, vzhledem k nutnosti dodržovat pravidla welfare, vyhrazuje právo, nevpustit do výstavního kruhu koně, kteří nejsou v dobrém zdravotním či výživovém stavu, nebo koně s evidentně nepadnoucí či poškozenou výstrojí.
Vystavovatelé nesmí používat nedovolené pomůcky sloužící ke zvýšení výkonu koně (nadměrné používání biče, vytváření zvukových efektů např. igelitovými sáčky a krabičkami s kamínky, používání zapalovačů atd.). V případě porušení tohoto pravidla bude vystavovatel vyloučen.
Za bezpečnost dětí odpovídá rodič nebo jím pověřená osoba. Pokud dítě nebo vodič poníka dostatečně neovládá, a omezuje či dokonce ohrožuje ostatní účastníky, má pořadatel (prostřednictvím ředitele akce nebo pořadatele či stevarda) právo je ze soutěže vyloučit bez nároku na vrácení startovného. Žádáme tedy rodiče a trenéry, aby pečlivě zvážili schopnosti svých svěřenců.
V případě nedostatečného počtu přihlášených je pořadatel oprávněn kategorie / třídy sloučit nebo zrušit.
Při naplnění kapacity jednotlivých tříd si pořadatel vyhrazuje právo nepřijímat další přihlášky. Subjekt nebo účastník zasílající přihlášku do naplněné třídy bude informován o jejím nepřijetí e-mailem.
Veterinární podmínky: Kůň musí být v imunitě proti influenze (chřipce) koní. Kůň starší 12 měsíců musí být laboratorně vyšetřen s negativním výsledkem na infekční anemii, vyšetření nesmí být starší 6 měsíců. Vystavovatelé jsou povinni řídit se Řádem ochrany koní při veřejném vystoupení a svodu koní. Koně nesplňující veterinární podmínky stanovené KVS, nebudou vpuštěni do areálu.

Místo konání akce: Dostihové závodiště Pardubice, Pražská 607, Pardubice
Vstupenky: http://www.icscr.cz/
Datum začátku akce: 3. Září 2016 09:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0205N 15.7488E

Případné změny si prověřte na webu akce Mezinárodní přehlídka původních britských plemen

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce