Mezipatra Approved: Zdaleka

Akce Praha

Mezipatra Approved: Zdaleka
Festivaly
Kino Lucerna, Praha
Další akce ve městě Praha

Mezipatra Approved: Zdaleka

Ještě než vás necháme se v klidu těšit na festival, zveme vás na říjnové Mezipatra Approved. Tentokrát ve spolupráci s Be2Can:

Zdaleka

Když si Armando domů vodí mladíky, které si vyhlíží na ulici, má jednoduchou zásadu - pozorovat, ale nedotýkat se. Mlčenlivý muž středního věku ostatně i k běžnému životu zaujímá pasivní postoj. Nemá ani partnera, ani děti, a svou práci vykonává bez zájmu. Malátnou každodennost naruší až seznámení s vůdcem pouličníhoho gangu Elderem, jenž se stane Armandovým novým objektem touhy. Atypický vztah mezi uzavřeným mužem a impulzivním, agresivním mladíkem se však stává řetězcem nepředvítatelných situací, v nichž je každý z nich opakovaně konfrontován s vlastní minulostí a povahou. Vítězný film loňského MFF v Benátkách je studií osamělosti i lásky, která nemusí mít vždy podobu harmonického souznění, a přináší silný filmový zážitek umocněný soustředěným precizním stylem. V hlavních rolí celovečerní prvotiny Lorenza Vigase excelují chilský herec Alfredo Castro a debutující Luis Silva.

Na afterparty v kavárně kina Lucerna vystoupí DVDJ NNS, která se pohybuje mezi žánry, odmítá pravidla a nevěří na vkus.

„DVDJ NNS je spoluzakladatelkou post-estetické multimediální platformy LOLLAB a neopomenutelnou součástkou v party stroji pražské KSK crew. Její nadžánrová selekce stírá hranice mezi městským folklórem, uvědomělým klubovým kazatelstvím a virtuálními entitami.“ - Wim Dehaen

- ENGLISH -

From Afar

Armando, a wealthy middle-aged loner, the owner of a dental implant workshop, picks up on the street Elder, a young man who is living rough on the periphery of Caracas. That which starts with a sexual services transaction soon develops into a volatile, unequal, taciturn relationship, in which the two men try to overcome the initial aggressiveness and mutual distance, and to heal the scars from their own pasts. In his debut, Lorenzo Vigas works with a rigorous aloofness, radically elliptical narration and the depersonalised backdrop of the Caracas outskirts. Accordingly, the turbulent nexus is transformed into a discomposing succession of unfinished fragments, whose forcibility rests in the distance the director keeps from the protagonists. From Afar provides a cogent picture of emotional depletion and manipulation, suggesting that converging with another person may sometimes ultimately, and fatally, disclose the insuperable profundity of one’s loneliness.

Afterparty at Café Lucerna after the screening:

DVDJ NNS is genreless, refuses rules and does not believe in good taste.

"DVDJ NNS is a co-founder of post-aesthetic multimedia platform LOLLAB and a vital cog in the clockwork of Prague's KSK party crew. As a broad-minded club selector, she uncovers diffuse passageways between street-smart urbanites, self-aware dance floor channellers and virtual entities." - Wim Dehaen

Místo konání akce: Kino Lucerna, Vodičkova 36, Praha
Datum začátku akce: 9. Října 2016 19:30
Datum ukončení akce: 9. Října 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0814N 14.4253E

Případné změny si prověřte na webu akce Mezipatra Approved: Zdaleka

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce