MISTŘÍŇANKA

Akce Uničov

MISTŘÍŇANKA
Koncerty
Další akce ve městě Uničov

MISTŘÍŇANKA

Dechová hudba Mistříňanka byla založena v roce 1967. Díky kvalitnímu muzikantskému obsazení, velkému nadšení a přístupu kapela rychle získala rostoucí popularitu a širokou posluchačskou pozornost doma i v zahraničí.

V roce 1975 obdržela nejvyšší hudební ocenění - vítěz soutěže dechových hudeb v Československu "O Zlatou křídlovku". Po tomto skvělém úspěchu zájem o Mistříňanku neustále rostl a zařadil ji mezi nejžádanější dechové kapely v Československu. V roce 1993 na Mistrovství světa dechových hudeb ve švýcarském Hettlingen získala nejvyšší ocenění - 1. místo.

Během své padesátileté úspěšné činnosti odehrála kapela více než 4000 představení při různých příležitostech - festivaly, koncerty, taneční zábavy, společenské události, televizní a rozhlasová vystoupení. Rozdávala radost z hudby nejen doma, ale i v zahraničí. S moravskými melodiemi procestovala téměř všechny evropské státy,své koncerty odehrála i v USA.

V současné době prezentuje kapelu 14 muzikantů (převážně absolventů konzervatoře) a 4 zpěváci. Mistříňanka na svých vystoupeních hraje nejen tradiční lidovou hudbu, ale i moderní a vážnou produkci. Lásku a oddanost k hudbě s velkým nadšením přinese i k nám do vašich srdcí.

Čas: 19:00
Vstupné: 150 Kč | doprodej v den konání od 12:00 +50 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
SLET ČARODĚJNIC
Camping Žralok Plumlov, Plumlov
EVA A VAŠEK
Dům kultury, Šumperk