Mladý Marx (Young Marx)

Akce Praha

Mladý Marx (Young Marx)
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Mladý Marx (Young Marx)

Nová komedie od týmu, který vytvořil komediální hit NT Sluha dvou pánů! Rory Kinnear (Třígrošová opera, Othello, Penny Dreadful, Rozbitý svět) se ukáže jako Marx a Oliver Chris (Večer tříkrálový, Sluha dvou pánů) jako Engels, v novince od Richarda Beana a Clivea Colemana.

anglicky / české titulky, přímý přenos
♠ Kino Aero (Praha): http://www.kinoaero.cz/cz/cykly-festivaly/102/Divadlo-v-kine/

První inscenace zbrusu nového londýnského divadla The Bridge znovu spojí kreativní tým, který stál za hitem Broadwaye i West Endu Sluha dvou pánů. Režíruje Nicholas Hytner, bývalý umělecký ředitel Národního divadla, který The Bridge Theatre nedaleko Tower Bridge spoluzaložil.

Píše se rok 1850 a nejobávanější terorista Evropy se skrývá v londýnské čtvrti Soho. Je švorc, neklidný a nadržený. Ve dvaatřicetiletém revolucionáři se zuřivě perou geniální intelekt, urážlivý satirický vtip a dětinská emocionální negramotnost.

Věřitelé, špioni, soupeřící revoluční frakce a potenciální nápadníci jeho krásné ženy kolem něj krouží jako supi. Psaní mu nejde, jeho manželství odumírá, jeho přítel Engels si zoufá nad marněním jeho génia, jeho jedinou nadějí se zdá práce na železnici. Přesto v hlavním městě Británie pořád nenajdete člověka, s nímž byste si užili opileckou noc lépe než s Karlem Heinrichem Marxem.
------------------------------------------------------------------------------------
A new comedy from the team behind One Man, Two Guvnors! Rory Kinnear (The Threepenny Opera, Penny Dreadful, Othello) is Marx and Oliver Chris (Twelfth Night, Green Wing) is Engels, in this new comedy written by Richard Bean and Clive Coleman.

Broadcast live from The Bridge Theatre, London, the production is directed by Nicholas Hytner and reunites the creative team behind Broadway and West End hit comedy One Man, Two Guvnors.

1850, and Europe’s most feared terrorist is hiding in Dean Street, Soho. Broke, restless and horny, the thirty-two-year-old revolutionary is a frothing combination of intellectual brilliance, invective, satiric wit, and child-like emotional illiteracy.

Creditors, spies, rival revolutionary factions and prospective seducers of his beautiful wife all circle like vultures. His writing blocked, his marriage dying, his friend Engels in despair at his wasted genius, his only hope is a job on the railway.

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Vstupenky: http://www.kinoaero.cz/cz/cykly-festivaly/102/Divadlo-v-kine/
Datum začátku akce: 7. Prosince 2017 19:45
Datum ukončení akce: 7. Prosince 2017 22:45
Pravděpodobné souřadnice: 50.0902N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Mladý Marx (Young Marx)

Jméno organizátora: NT Live: přímé přenosy z Londýna
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub