Moscow City Ballet - Labutí Jezero

Akce Praha

Moscow City Ballet - Labutí Jezero
Divadlo
Další akce ve městě Praha

Moscow City Ballet - Labutí Jezero / Swan Lake

MOSCOW CITY BALLET
Slavný soubor se po dlouhé přestávce vrací do Prahy!

Soubor Moscow City Ballet, založený vynikajícím choreografem Victorem Smirnovem-Golovanovem, těšící se uznání kritiků a milovníků baletu na celém světě, se již v prosinci po dlouhé přestávce vrací do hlavního města České republiky! Tanečníci předvedou jedno z nejslavnějších baletních představení Labutí Jezero.

Vystoupení Moscow City Ballet charakterizují skvělé kostýmy, imponující choreografie, magie světel a kouzelná scénografie. Podle kritiků půvabu tohoto souboru nelze odolat a ani na něj nelze zapomenout: Tvoří tak hodnotné umění, že je to zážitek dokonce i pro ty, kteří tanec nemají v oblibě. Vzrušení a emoce, jenž vzbuzuje Moscow City Ballet, nelze ani popsat – to se musí zažít! V posledních letech zhlédly představení tohoto slavného souboru desítky tisíc lidí na celém světě! Veřejnost odchází po vystoupení s tvářemi poznamenanými emocionálními prožitky, uchvácená magickou atmosférou baletního představení. Ohromný dojem vyvolává talent tanečníků a jejich profesionalita, která je výsledkem mnohaletého náročného tréninku. Obdivuhodná preciznost pohybů tanečníků ve spojení s fantastickou choreografií je pro nás důkazem toho, jak hodně Rusové milují balet. Zakladatel Moscow City Ballet, Victor Smirnov – Golovanov kdysi řekl: To ve mě žijí všichni hrdinové baletů; to já jsem Klárou, Princem, Myším králem... To vše žije ve mě... Možná právě v tom spočívá tajemství jejich obrovského, mezinárodního úspěchu. Ten, kdo ještě neměl příležitost obdivovat umění tanečního souboru, nebo by chtěl opět prožít ty nádherné okamžiky, bude mít již prosinci k tomu příležitost v Praze.

Labutí Jezero je představení, které publikum zbožňuje. Je to příběh o boji dobra se zlem, o síle lásky a citu překračující hranice života a smrti. Úspěch tohoto představení je založen na skvělé choreografii a hudbě. Jednoduchost dramatické linie a dojemná interpretace lásky Odetty a Siegfrieda jako symbolu síly citu je ilustrována neobvykle emocionálními tanečními sestavami. Obrazně vyjadřují duchovní prožitky hrdinů. Kouzelné valčíky, hrdé rytmy polonézy, ohnivý španělský tanec a čardáš plný temperamentu diváky hypnotizují a navozují neobyčejnou náladu. Další nespornou předností je hudba, která okouzluje krásou a jemností melodiky. Není rozdělena na fragmenty, typické pro většinu baletů, nýbrž tvoří nádherně baletně ztvárněnou symfonickou báseň. Díky tomu je mimořádně "čitelný" pro každého tanečníka a také – což je nejdůležitější – pro diváka-posluchače. Od prvního do posledního taktu spojuje téma do jednolitého obsahu. Dívky zakleté v Labutě, Zlý Duch a city překračující hranice života a smrti všechny diváky neměnně dojímají.

Tvůrci:
Victor Smirnov- Golovanov - Choreografie
Ludmiła Nerubashchenko - Choreografie

Obsazení:
Yulia Zhuravleva - Odetta
Liliya Oryekhova - Odetta
Daniil Orlov - Rotbart
Talgat Kozhabaev - Princ Siegfried
Dzmitry Lazovik - Benno

Srdečně Vás zveme!
LABUTÍ JEZERO
22.12.2017- Praha, Kongresové Centrum PRAHA

Vstupenky jsou k zakoupení na: www.ticketportal.cz

----------------------------------------------------------------------
ENGLISH

MOSCOW CITY BALLET
The famous group returns to Prague!

Moscow City Ballet group founded by famous all over the world choreographer and ballet dancer Victor Smirnov-Golovanova, returns in December after a long break to the Czech capital city! Dancers will present one of the greatest spectacles - Swan Lake.

The performances of Moscow City Ballet are characterized by dazzling costumes, impressive choreography, magic of lights and amazing stage design. According to critics, viewers can not really resisted the charm of the show or forgot it, they create such great art experience even for those who do not like dancing. It is hard to describe the excitement and emotions during the Moscow City Ballet can not be described - you have to experience it! In recent years, this famous group has seen by thousands of people around the world! The audience comes out of the spectacles admiring the magical atmosphere of the show. The impressive talent of dancers and their professionalism has been worked out through years of hard work. The remarkable clarity of dancers' movements combined with the fantastic choreography, show how much Russians love ballet. Founder of the Moscow City Ballet, Victor Smirnov - Golovanov once said: It is all in me - all the heroes of ballet; I'm Clara, Prince, Mouse King ... It's all in me ... Maybe this is the secret of their huge international success. Those who have not had the opportunity to admire the talent of the group or would like to experience these amazing moments again, will have the opportunity to do so in coming December in Prague.

Swan Lake is a show adored by the public worldwide. This is a novel about fighting good and evil, the power of love and the feeling beyond the limits of life and death. The success of this performance is based on great choreography and music. The simplicity of the dramatic story and the moving interpretation of Odette and Siegfried's love as a symbol of the power of feelings are illustrated by extremely emotional dance arrangements. Fascinating waltzes, proud polonaise rhythms, fiery Spanish dance, and full of temperament, mesmerize them into an unusual spectacle. The next undoubted value is music, which captivates beauty and subtlety of melody. It does not divide into fragments, typical of most ballets, but consists of a well-balanced symphonic poem. This makes it extremely "recognizable" for every dancer, and - most importantly - for the viewer-listener. From the beginning until the end, the subject deals in a homogeneous sense. Girls changed into Swans, Bad Spirit and feelings beyond the boundaries of life and death invariably touch the hearts of all viewers.


SWAN LAKE
22.12.2017 - Prague, Prague Congress Center

Tickets available soon at: www.ticketportal.cz

Místo konání akce: Kongresové centrum Praha, 5. května 1640/65, Nusle, Praha
Datum začátku akce: 22. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 22. Prosince 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0624N 14.4288E

Případné změny si prověřte na webu akce Moscow City Ballet - Labutí Jezero / Swan Lake

Jméno organizátora: Makroconcert CZech
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce