Mucha

Akce Loket

Mucha
Koncerty
Další akce ve městě Loket

Mucha

Mucha
https://www.facebook.com/femipunk/
https://bandzone.cz/mucha

je brněnská punková informace sdružená kolem písničkářky a podivínky Nikoly Muchy, jež se do povědomí společnosti dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními písněmi oslavující mužskou neschopnost, genderovou nespravedlnost, různé úchylky a společenské odchylky, menšinový útlak, život v moravské metropoli a jiné podivnosti života.
S kytarou vystupuje od svých 15 let a ráda tvrdí, že na ni umí hrát.

Kapela Mucha vznikla v roce 2013. Bezprostředně poté, co se M.E.Kyšperský z kapely Květy nechal Nikolinou hrou na kytaru doslova uhranout, splašil kytaristu (P.Zavadil-Ty Syčáci, Pluto) a bubeníka (Š.Svoboda-Budoár staré dámy, Japka), naučil se v mžiku na baskytaru (Čvachtavý lachtan) a dal vzniknout dodnes působícímu tělesu, jež obráží kluby a festivaly po celé ČR. Na baskytaru ho později vystřídal kongeniální Ondřej Kyas (Hajzli, Opera DIversa).

Kapela vydala čtyři vydařená, kritikou stále nedoceněná alba a to Slováckou Epopej (2013), Josefene (2014), Nána(2016). Zatím poslední album Tos posrals (2019) je plné veselých opilých návratů domů, hormonálních i kytarových disharmonií a arytmií, obligátních výčitek a nadávek, léčivých tónů, falešných nadějí a radosti ze života a vrací kapelu opět na přední místa vlastních hitparád.

Začátek akce: 15. 5. 2020 20:00:00
Konec akce: 15. 5. 2020 23:30:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce