MuVa tanec na téma Světlo a stín

Akce Ostrava

MuVa tanec na téma Světlo a stín
Kultura
Antakarana Ostrava, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

MuVa tanec na téma Světlo a stín

Milí tanečníci,
světla ubývá a tmy začalo přibývat, tak možná přišel čas se podívat, kdo je tma, stín či temnota, co nám přináší a pozvat ji k tanci.
Když se spojí světlo a tma, může vzniknout něco krásného, otevřou se další dveře v našich životech, ztrácíme strach, smutek, samotu a přichází ....nové možnosti, krása a uvolnění…
Náš svět je tvořen dualitou a jeho polarity jsou všude, dobro a zlo, teplo a chlad, muž a žena, nahoře a dole a také světlo a jeho protipól stín. Pokud jednu stranu vynecháme, neznamená to, že neexistuje. Jen právě nejde vidět, protože se svým myšlením přikláníme na druhou stranu. Pokud změníme směr k opačnému pólu duality, dáme jí možnost, aby ožila, aby se projevila. Když ji přestaneme vnímat jako zlo a její opačnou část jako dobro, když bude jednotou, pak na nás dualita nemá vliv. Vraťme se k zamčeným komnatám, a pusťme do nich světlo, aby se spojilo s temnotou. Ne proto, aby ji zničilo svým žárem, ale aby zůstalo v nás žít oboje, protože bez obou nejsme úplní, protože obě strany hrají v našich životech stejně důležitou roli. Světlo nás ráno probouzí a volá k životu, ale večer, když už jsme unavení, přichází tma a zve nás k odpočinku, láka ke ztišení a usedá nám v noci na víčka, abychom mohli tančit se svými sny. Pozvěme tedy tuto část do svého těla v plné bdělosti a zatančeme si sní ten nejjemnější tanec. I to co se může zdát být temné a husté může být jemné a něžné jako samet.
Pokusme se tedy otevřít ty dveře a pomocí tance a jeho jemnosti objevme svoji další část, protože když se otevřou další komnaty , otevřou se další možnosti v našich životech, ztrácíme strach, smutek, samotu a přichází něco krásného...
Pak můžeme být jako děti, které stojí ve světě bez zábran a jejich život proudí bez omezení .

Pro ty, kteří MuVa s námi ještě netančili— – všechno co je třeba k tomuto tanci je Vaše přítomnost. Není nutné znát žádné kroky ani taneční variace, tančit budete ve vlastním tempu a stylu, stačí pohodlné oblečení, tančí se na boso nebo v lehkých botách.

Vstup 300 Kč - Prosím o potvrzení Vaší účasti na muvatanec@email.cz nebo 722720615- www.muvatanec.cz

Těším se na setkání v tanci

Soňa Mitra

Místo konání akce: Antakarana Ostrava, Dolní 782/65, Ostrava
Vstupenky: http://www.muvatanec.cz/
Datum začátku akce: 21. Listopadu 2016 18:30
Datum ukončení akce: 21. Listopadu 2016 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.8075N 18.2417E

Případné změny si prověřte na webu akce MuVa tanec na téma Světlo a stín

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava