Národní divadlo Brno zahajuje divadelní sezonu 2017

Akce Brno

Národní divadlo Brno zahajuje divadelní sezonu 2017
Divadlo, kino, Koncerty
Web organizátora:
www.ndbrno.cz
Další akce ve městě Brno

Národní divadlo Brno zahajuje divadelní sezonu!

Zveme vás na ochutnávku nadcházející divadelní sezony! Na brněnském Zelném trhu doprovodí orchestr Janáčkovy opery NdB se svým šéfdirigentem Markem Ivanovićem pod širým nebem naše sólisty s programem árií a ansámblů z toho nejlepšího, co uslyšíte v Mahenově divadle a na brněnském Výstavišti na premiérových představeních od září do příštího června.

Ve středu 6. září od 18.00 se můžete na Zelném trhu těšit na ukázky z jedné z nejoblíbenějších Mozartových oper Così fan tutte, na perlivé melodie Donizettiho Nápoje lásky, dramatické okamžiky plnokrevné francouzské opery Faust a Markéta nebo světově proslulou árii Ja vas ljublju z Čajkovského Pikové dámy. K tomu přidáme i přehršel klenotů z našeho aktuálního repertoáru: určitě poznáte sborové čísla z Dvořákova Čerta a Káči, Ponchielliho La Giocondu, Pucciniho Turandot, Rosinniho Hraběte Oryho a velké finále Va pensiero z Verdiho Nabucca v podání sboru Janáčkovy opery NdB. Na Koncertě k zahájení sezony 2017/18 se představí sólisté Václava Krejčí Housková, Daniela Straková Šedrlová, Jana Šrejma Kačírková, Pavla Vykopalová, Roman Hoza, Ondřej Koplík, Igor Loškár, Jiří Sulženko a Jan Šťáva.

Vedle operních novinek vám představíme i záměry baletu NdB – ukázky z netrpělivě očekávaného baletu v choreografii Mária Radačovského na hudbu Leonarda Bernsteina West Side Story nebo duet Solora a Nikie z Minkusovy Bajadéry v choreografii Jaroslava Slavického. Pokud dorazíte na Zelný trh v předstihu, od 17.00 rozveselí rodinné publikum naši Nevyřádění dědečci. Zastavit se ale na náměstí můžete po celý den – už od rána vás budeme zahrnovat nejnápaditějšími chutěmi božské zmrzliny, prvotřídní kávy, vynikajících cukrovinek a kvalitního vína, ale hladové a žíznivé nenecháme ani vyznavače masových specialit a vychlazené desítky. V stáncích objevíte vedle spousty informací o Národním divadle Brno také nejnovější módní a designérské kousky na jednodenním Fashion Marketu.

Místo konání akce: Zelny Trh, Zelný trh, Brno
Datum začátku akce: 6. Září 2017 18:00
Datum ukončení akce: 6. Září 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1925N 16.6089E

Případné změny si prověřte na webu akce Národní divadlo Brno zahajuje divadelní sezonu!

Jméno organizátora: Národní divadlo Brno
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce