Národní divadlo moravskoslezské: Obyčejný život

Akce Olomouc

Národní divadlo moravskoslezské: Obyčejný život
Divadlo
Další akce ve městě Olomouc

Národní divadlo moravskoslezské: Obyčejný život

Národní divadlo moravskoslezské
Christian Lollike (Dánsko): Obyčejný život neboli Tělo a bitevní pole
činohra

Divadlo hudby vrcholí sezonu mimořádným hostem Národním divadlem moravskoslezským a završuje dramaturgické zaměření jarní části sezony, sledující jednotlivce čelícího rostoucí komplikovaností světa kolem nás.

Jako první v České republice inscenovalo NDM hru Obyčejný život současného dánského autora Christiana Lollikeho. Lolike se ve svých hrách zabývá morálními i politickými problémy současného západního světa na příkladech manipulativnosti médií, náboženství, migrační krize, terorismu, ekologie či popkultury. I přes uvedená témata je v jeho tvorbě obsažen i typický severský humor vyznačující se absurditou i sebeironií, humor černý s lehkou příměsí deprese.

Hra Obyčejný život s podtitulem neboli Tělo a bitevní pole z různých úhlů zkoumá existenční krizi způsobenou srovnáváním života s fikční realitou kolem nás, umocněnou střetem bezstarostné popkultury s nejpalčivějšími problémy dnešní společnosti.
Nastoluje různé modelové situace a přitom vytváří prostor k divácké polemice. Moderní člověk přeci musí být individualita, aby se dokázal prosadit, ale souvisí individualita ještě s vlastními názory? Je důležitější naše vlastní existence, nebo její obraz důsledně budovaný pro naše okolí?

Hlavní ostravská profesionální scéna předznamenává tímto titulem a související programovou linií vznik vlastní komorní scény a dává prostor mladým tvůrcům a dramaturgické otevřenosti. Inscenační tým pojal text na jevišti hravým a nápaditým způsobem jako „expozici člověka 21. století“.

VSTUPNÉ 300 / 200 Kč

Josef Kačmarčík (režie), Lada Halounová (překlad), Sylvie Rubenová (dramaturgie) a Mariana Kuchařová (scéna a kostýmy). Hrají: Jiří Sedláček, Petra Lorencová a David Janošek.
Premiéra 17. listopadu 2017. Představení trvá 1 hodinu 30 minut bez přestávky.

Místo konání akce: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Vstupenky: http://vstupenky.olmuart.cz/incoming.aspx?mrsid=1&eventid=1787&failedRedirect=http%3A%2F%2Fvstupenky.olmuart.cz%2Fdivadlo-hudby%2Flist&successRedirect=http%3A%2F%2Fvstupenky.olmuart.cz%2Fdivadlo-hudby%2Ftitlelist
Datum začátku akce: 14. Dubna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 14. Dubna 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2563E

Případné změny si prověřte na webu akce Národní divadlo moravskoslezské: Obyčejný život

Jméno organizátora: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub