Nebe plné hvězd 2019

Akce Brno

Jiné akce
Další akce ve městě Brno

Nebe plné hvězd 2019

Setkání občanů s představiteli města Brna a Jihomoravského kraje a koncert s hudbou mnoha žánrů pořádáme v brněnských sadech Národního odboje u příležitosti výročí osvobození již od roku 2005.

Právě tam totiž stojí již přes třicet let betonový pilon, na němž je napsáno: v těchto místech stával v době nacistické okupace v letech 1939 – 1944 koncentrační tábor Pod kaštany. Každoročně si zde poslední dubnový den připomínáme události a také následky nejstrašnější války v dějinách lidstva a od roku 2006 uctíváme jmenovitě umučené a popravené během 2. světové války, po nichž jsou pojmenovány ulice Brna.
Jako jakýsi lidský kontrapunkt k tragickým a dalším výročím spojeným s naším městem zveme každým rokem do hudební části setkání umělce narozené v roce výročních událostí. Děje se tak každoročně a i v tom je tato akce v Brně a kraji ojedinělá. Na počest 100. výročí VELKÉHO BRNA bude letos také v bezprostřední blízkosti pietního místa zasazena stovkou brněnských osobností STOLETÁ LÍPA, což se stane za zvuku písně Lípa v podání dětského sboru.

Zdarma

16:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Burza minerálů
Radniční park, Most
2024 Svitavy World Cup F2BMenu
Modelářský stadion Cihelna, Svitavy
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek