Nepál - Pavel Svoboda

Akce Polná

Nepál - Pavel Svoboda
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Polná

Nepál (46 dnů na treku) - Kino Polná - Pavel Svoboda

Přednáška od Pavel Svoboda Photography z velké cesty "Napříč Asií" - sedm měsíců dobrodružství na trase Moskva - Bangkok. Cestovatel a vynikající fotograf Pavel Svoboda pro velký úspěch již po třetí v Polné!

Jaké to je vyrazit pěšky na 46 dnů dlouhý trek v Himálajích?

Byl to bláznivý nápad. Je to příběh o lidské svobodě v drsných velehorách i o desítkách setkání s přátelskými Nepálci a jejich ušmudlanými dětmi. Vyrazíme deštným pralesem k páté nejvyšší hoře světa Makalu (8416 m). Vítají nás zcela neturistické vesnice, usměvaví lidé, ale i neuvěřitelná materiální bída. Návštěva zapadlých škol i vesnické slavnosti, kde se rituálně obětuje prase a pálenka rakší teče proudem. Je po turistické sezóně, přichází zima. Divoké mrazy již vyhnaly davy turistů ze stezek pod nejvyšší horou světa Mt. Everestem. Majestátné velehory, ledovce, jezera Gokyo, osmitisícovky Cho Oyu, Lhotse, Everest. Zasloužený odpočinek v nepálské nížině, několikadenní sloní festival, divoký nosorožec přímo ve vesnici! Lidé jezdí do Nepálu kvůli horám a vrací se kvůli lidem.

Je to láska na celý život.

Přednáška o Nepálu získala první cenu diváků na CAMINOS cestovatelský festival Karlovy Vary v roce 2018.


VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI ON-LINE: https://www.ticketon.cz/5923-nepal-46-dnu-na-treku-fotograf-a-cestovatel-pavel-svoboda/55161 a po-pá 8.00 - 12.00, 12.30 - 16.30 Informační centrum Polná v přízemí radnice. Vstupné 130 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě.

Součástí každé zakoupené vstupenky je 20 % sleva do Indická a Nepálská restaurace Om. Jihlava a nově otevřené Indická a Nepálská restaurace Om - Žďár nad Sázavou. V den akce budou přítomni na přednášce s ochutnávkou jídel rodilých kuchařů.

Po přednášce autogramiáda nové knihy NAPŘÍČ ASIÍ!


Organizátor akce FAJRO umělecký spolek

Začátek akce: 10. 12. 2019 19:00:00
Konec akce: 10. 12. 2019 21:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce