Nik West (USA)

Akce Brno

Nik West (USA)
Koncerty
SONO Centrum, Brno
Další akce ve městě Brno

Nik West (USA) @Sono Centrum // support: Funkedelicum, JK Tri

Koncert probíhá v rámci projektu: Láskou k hudbě: No Racism

Jeden z největších talentů současné funkové scény a basové kytary Nik West dorazí prvně do České republiky a představí se hned dvakrát v pětičlenné koncertní sestavě během svého podzimního evropského turné - SONO Centrum v Brně ji přivítá 31.10.2016 a Měšťanská beseda v Plzni o den později 1.11.2016.

Sympatická umělkyně, jejíž zářivá extravagantní image a atraktivní vzhled dokonale přitahují pozornost i nezasvěcených posluchačů, je nejen skvělou zpěvačkou, ale i skladatelkou a producentkou. V její tvorbě dominuje kombinace žánrů funk rock, progresivní funk či neo soul, kde posledně jmenovaný je charakteristický pro její debutovou desku Just In The Nik Of Time (2013), díky níž si splnila své hudební sny v hráčské a producentské rovině a vydala se tak oficiálně na svoji sólovou dráhu jako autorka, ačkoli původně směřovala k inženýrskému studiu. Následující rockově laděné EP Say Somethin (2015) představuje žánrovou i vizuální proměnu Nik a o této rozmanitosti se budou moci přesvědčit návštěvníci českých koncertů, během nichž provede posluchače oběma deskami. K setům obecně Nik uvádí: „Vždy záleží na obecenstvu a jejich reakcích a podle nich volím více rockové či funkové skladby. Vystoupení pak doplňuji předělávkami skladeb svých oblíbených umělců jako Michael Jackson, Prince, AC/DC, Tina Turner, Bootsy Collins nebo The Beatles.“

Nedávno zesnulý hudební génius Prince byl jejím blízkým přítelem a jak uvedla v prvním českém rozhovoru pro květnové číslo hudebního magazínu Muzikus, také mužským pěveckým vzorem: „Má neuvěřitelný rozsah a nikdy jsem ho neslyšela zazpívat špatně jedinou notu, ať už ve studiu, či naživo.“ Průprava nejen s touto hudební veličinou, ale spojení s Davem Stewartem (Eurythmics, Super Heavy) a dalšími osobnostmi světové hudební scény Stevenem Tylerem z Aerosmith, Marcusem Millerem nebo Johnem Mayerem potvrzují její mimořádný talent a také schopnost lehce se adaptovat různým žánrům, třebaže old-school funk a soul jsou jejími srdečními záležitostmi.

Vzhledem k nasazení Nik a kapely, s níž střídavě koncertuje také vynikající bubeník John Blackwell (Prince, The NPG) nemohou být koncerty zvolené jinak než ke stání. Nik West je s jejím vyhlášeným „groove“ dle zahraničních kritiků zosobněním funku 21. století a rozhodně půjde o jeden z největších koncertních a tanečních zážitků tohoto roku.

Místo konání akce: SONO Centrum, Veveří 113, Brno
Vstupenky: https://goout.cz/cs/listky/nik-west+support-jk-trio/qnn/
Datum začátku akce: 31. Října 2016 20:00
Datum ukončení akce: 31. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2097N 16.5888E

Případné změny si prověřte na webu akce Nik West (USA) @Sono Centrum // support: Funkedelicum, JK Tri

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce