Noc kostelů 2021

Akce Brno

Jiné akce
Další akce ve městě Brno

Noc kostelů

Tradiční událost, kdy je možné navštívit v noční atmosféře nejen kostely, ale také prostory klášterů, rajské dvory, krypty, věže, kůry a další běžně nedostupná místa.

Brněnské kostely a modlitebny křesťanských církví otevřou své brány během tradiční akce Noc kostelů. V pátek 28. května 2021 se můžete těšit na jedinečnou atmosféru večerní procházky po brněnských chrámech. Vzhledem ke stávající epidemiologické situaci bude širší nabídka programů a setkání ve venkovních prostorách.

Poprvé budete mít možnost navštívit mnoho desítek let nepřístupnou kapli Kristus na hoře Olivetské v areálu bývalého kláštera řádu sv. Voršily na rohu ulic Orlí a Josefská, vstup z ulice Josefské. Milovníky historie potěší účast Královské kaple, gotické stavby, která do roku 1908 stála na Dominikánském náměstí. K návštěvě zve také „kostel, který neexistuje“ – plánovaný kostel Seslání Ducha svatého v Brně-Líšni.

Po stopách historie našich chrámů můžete vyjet také na kole. Cyklotrasa Noci kostelů povede z Černovic do Benediktinského kláštera v Rajhradu. Pestrou nabídku programů v Brně i v okolí naleznete v tištěných Novinách Noci kostelů, pro aktuální informace o zapojených místech sledujte www.nockostelu.cz. Nově bude k dispozici také aplikace Noci kostelů do mobilů. Doufáme, že pro Vás Noc kostelů bude zdrojem inspirace, naděje a povzbuzení v současné složité době.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce