ODBORNÝ VINAŘSKÝ SEMINÁŘ „NOVÉ INFORMACE A IMPULZY PRO VINOBRANÍ 2016“
Akce Lednice
V Lednici se v úterý 10. května uskuteční jednodenní odborný
seminář pod názvem „Nové informace a impulzy pro vinobraní 2016“. Sérii
specializovaných přednášek organizuje firma BS vinařské potřeby společně se
Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity. Seminář je určený zejména pro
vinařské odborníky.
Cílem setkání odborníků je
seznámit posluchače s tématy, která se zásadně dotýkají letošního vinobraní.
Mezi přednášejícími nebude chybět ani zahraniční host, Alfredo Tocchini z
italské společnosti ISVEA. Zaměří se na téma „Zhodnocení kvality červených vín
dle AWRI“. Tento italský specialista na management vinohradu spolupracuje také
s BS vinařské potřeby. V rámci této spolupráce se v laboratořích ISVEA
provádějí specializované analýzy i pro moravské vinaře.
Dále vystoupí čeští
odborníci Miloš Vidlář, s přednáškou na téma „Výroba šumivých vín tradiční
metodou“ a Klára Halouzková, která přiblíží „Význam mimokořenové výživy pro
révu vinnou“. Oba specialisté jsou
zástupci společnosti BS vinařské potřeby a v rámci svých příspěvků jsou
připraveni na odbornou diskusi s posluchači.
Seminář je zaměřený na
odbornou veřejnost z řad vinařů, studentů a dalších zájemců o informace
z vinařského světa. Závěr semináře bude věnován degustaci sektů vyrobených
dle protokolu Enartis.
Přednášky budou
probíhat od 9 hodin v budově D (místnost DP1), Zahradnické fakulty
v Lednici. Vstup je zdarma.
Více informací
na www.vinarskepotreby.cz nebo na www.zf.mendelu.cz
Rezervace míst na e-mailové adrese marketing@vinarskepotreby.cz
nebo telefonním čísle 774 576 923.
Program semináře
9:00
Zahájení semináře - Ing. Miloš Vidlář-
BS vinařské potřeby
9:15
Zhodnocení kvality červených vín dle AWRI-
Alfredo Tocchini – ISVEA, Itálie
Přestávka
10:30
– 11:15 Výroba šumivých vín tradiční
metodou - Ing. Miloš Vidlář
- BS vinařské potřeby
Přestávka
11:30
– 12:00 Význam mimokořenové výživy pro
révu vinnou- Ing. Klára Halouzková - BS vinařské potřeby
12:10
Ochutnávka sektů vyrobených dle protokolu Enartis