Offenzíva – 9 nových divadel v Ostravě

Akce Ostrava

Offenzíva – 9 nových divadel v Ostravě
Divadlo
Další akce ve městě Ostrava

Offenzíva – 9 nových divadel v Ostravě

Čtyřdenní festival netradičních divadelních forem off stage. Pouliční divadlo, site-specific i alternativní performance.


Poslední srpnový týden ovládne centrum Ostravy divadlo mimo prkna, která znamenají svět. Zapomeňte na vysoké podpatky a škrtící kravaty, tentokrát jdou herci za vámi na místa každodenního života.

Během čtyřdenního soutěžního festivalu se představí deset divadelních kolektivů z celé České republiky s netradičně zpracovanými klasickými tituly, ale i s avantgardními experimenty. Několik představení vznikne také formou site-specific, tedy unikátně přímo v Ostravě během krátké umělecké rezidence. Festival zastihne návštěvníky na pestré škále míst, jakými jsou například budova starého hotelu, obřadní síň, sklepy a garáže nebo třeba ulice či náměstíčka.

​Všechna představení proběhnou za přítomnosti odborné poroty, která vybere dva nejkvalitnější kusy, které obdrží odměny v řádech desetitisíců korun. Důležitou roli sehraje také publikum – právě to rozhodne, který ze souborů si zahraje na prestižním divadelním festivalu Open Air v Hradci Králové.

Vstupenky na první ročník festivalu OFFenzíva budou vzhledem k různorodé a častokrát omezené kapacitě prostor distribuovány formou zpoplatněných rezervací. Některá z představení však budou dostupná velkému až neomezenému počtu návštěvníků, a to za doporučené, nikoliv však povinné vstupné.

Festival OFFenzíva vzniká v produkci Kulturního centra Cooltour u příležitosti mezinárodního evropského projektu Shaking The Walls v návaznosti na existující mezinárodně uznávaný divadelní festival v polském Gdaňsku – Festival Shakespearowski – Konkrétně na jeho alternativní program ShakespearOFF. V rámci druhého ročníku OFFenzívy v roce 2020 plánujeme tuto spolupráci prohloubit z úrovně konzultace na úroveň mezinárodní umělecké výměny.

⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬⚬

Kompletní program: www.offenziva.cz

28. 8. v 17:00 až 31. 8. v 0:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub