Oipooik: Oblíkám půlnoc

Akce Liberec

Oipooik: Oblíkám půlnoc
Výstavy
Web organizátora:
www.kultivar.xyz
Další akce ve městě Liberec

Oipooik: Oblíkám půlnoc

Vážení a milí,
přijměte pozvání na ojedinělou výstavu dnes už jablonecké výtvarnice a street artistky Zuzany Ester Jíchové s uměleckým jménem Oipooik. Ráda své obrazy promítá nejen na plátna, ale také na zdi opuštěných domů a nenápadná místa všude po městě. Přijďte do KultiVARu na vernisáž obrazů s názvem Oblíkám půlnoc a poslechnout si přednášku o vlastní tvorbě a cestě, která vedla z Českých Budějovic a sochařsko- kamenické školy až k nám na Jablonecko a ke street artu.

Oblíkám půlnoc je výstava příběhů, momentů a skic ze života prostořeké výtvarnice Oipooik, která již šestým rokem přede pohádky z mlhy Jizerských hor. Silueta lesa je temná, ona s ní
splývá, avšak jako bohyně si ponechává největší prostor a nejdůležitější místo v obraze. Je to ona, která dává obrazu jiný a vyšší smysl, který je v přímém střetu s ostatními.

Akce je součástí projektu "Popularizace umění a řemesla v regionu" a je spolufinancován z prostředků EFRR prostřednictvím Euroregionu Nisa. Po přednášce bude následovat beseda s výtvarnicí a po ní malé občerstvení. Polským účastníkům bude proplaceno jízdné. Vstup na akci je zdarma.

Vernisáž bude doplněna malým interaktivním workshopem, tak se nechte překvapit a přijďte se podívat!

Výstava potrvá do 14.5. 2018
-------------------------------------------------------------------------------------------
Drogii i drodzy,
przyjmicie zaproszenie na wyjątkowej wystawie Susan Esther Jíchová dziś już z Jablonca, która jest artysta sztuki i artysta ulicy z pseudonimem Oipooik. Lubi swoje obrazy projektować nie tylko na płótnie, ale również na ścianach opuszczonych domów i niepozornych miejscach w całym mieście. Przyjdźcie do KultiVARu na otwarcie wernisażu malarstwa z nazwą Ubieram północ i wysłuchajcie wykład na temat własnej pracy i ścieżkce prowadzącej z Českých Budejovic i rzeźbio- kamiennej szkoły aż do nas do Jablonca i do sztuki ulicy.

Ubieram północ

Ubieram północy jest wystawa historii, chwil i szkic z życia artysty Oipooik, która
już sześć lat wyprzedza bajki z mgły Gór Izerskich. Sylwetka lasu jest ciemna, ona z nią
miesza się, ale jak boginia pozostawia najwięcej miejsca i najważniejsze miejsce na obrazu.
To ona nadaje obrazu inny i wyższy sens, który jest w bezpośrednim konflikcie z innymi.

Wydarzenie jest częścią projektu „Upowszechniania Sztuki i Rękodzieła w regionie” i razem został dofinansowany ze środków EFRR za pośrednictwem Euroregionu Nysa. Po wykładzie odbędzie się rozmowa z artystką i małą przekąską po nim. Uczestnicy z polskiej strony będą mieli wypłacony przejazd. Wejście na wydarzenie jest bezpłatne.

Otwarciu będzie towarzyszyć mały warsztat interaktywny, więc zdziwcie się i przjdzcie zobaczyć!

Wystawa trwa do 14.5. 2018

Místo konání akce: KultiVAR, Na Rybníčku 387/6, Liberec
Datum začátku akce: 29. Března 2018 17:30
Datum ukončení akce: 29. Března 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.766N 15.0522E

Případné změny si prověřte na webu akce Oipooik: Oblíkám půlnoc

Jméno organizátora: KultiVAR
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce