Omar Hakim & Rachel Z - OZ Experience at Jazz Dock

Akce Praha

Omar Hakim & Rachel Z - OZ Experience at Jazz Dock
Festivaly
Web organizátora:
www.jazzdock.cz
Další akce ve městě Praha

Omar Hakim & Rachel Z - OZ Experience at Jazz Dock

Festival DRUM DAYS at Jazz Dock odstartuje koncertem jednoho z nejslavnějších světových bubeníků současnosti – Omara Hakima. Představí svůj společný projekt s klávesistkou Rachel Z nazvaný OZ Experience a na pódiu se setká také s virtuózním basistou Linley Marthem a skvělým francouzským fusion kytaristou Louis Winsbergem. Jejich hudba je fúzí jazzu, funku, world music i popu, a je nesmírně otevřená, překvapující, energická a vždy plná neuvěřitelného groovu.

Omar Hakim se narodil v New Yorku a studoval na New York School of Music and Art. V letech 1982 až 1986 byl členem skupiny Weather Report. Následně spolupracoval s trumpetistou Milesem Davisem, s nímž nahrál alba Tutu, Music from Siesta a Amandla. Také během své další kariéry pracoval s těmi nejlepšími hudebníky různých žánrů, jako jsou Sting, Peter Gabriel, Bobby McFerrin, John Scofield, Bruce Springsteen nebo Michael Jackson. Do Jazz Docku přijede s několikanásobná držitelkou Grammy Rachel Z, která je u nás dobře známá z kapely Wayna Shortera nebo Petera Gabriela.

*******************************

Following years of successful touring and recording as “The Trio of OZ”, master drummer Omar Hakim and critically acclaimed, Grammy winning keyboardist/pianist Rachel Z, embark upon a new project and dive into new territory on a project named the "OZ Experience". The OZ Experience is a groove centered, spontaneous compositional project, enlisting exciting new (and old) musical partners. First to join the band is phenomenal electric bassist Linley Marthe (from Mauritius) who was a member of the “Joe Zawinul Syndicate” for the last 5 years of the legendary keyboardists & bandleaders life. On guitar, they are sometimes joined by prominent French master guitarist Louis Winsberg, who is a co-founder of the popular group Sixun and founder of the group Jaleo.

Místo konání akce: Jazz Dock, Janáčkovo nábřeží 2, Praha
Vstupenky: https://www.jazzdock.cz/cs/koncert/omar-hakim-rachel-z-oz-experience-ft-linley-marthe-louis-winsberg-drum-days
Datum začátku akce: 21. Dubna 2018 21:00
Datum ukončení akce: 22. Dubna 2018 01:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0774N 14.4085E

Případné změny si prověřte na webu akce Omar Hakim & Rachel Z - OZ Experience at Jazz Dock

Jméno organizátora: Jazz Dock
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce