Open Week Brno

Akce Brno

Jiné akce
Další akce ve městě Brno

Open Week Brno

Zveme vás na dny otevřených dveří našeho vzdělávacího a komunitního centra Czechitas v Brně. Připravili jsme pro vás čtyři dny plné vědomostí, zábavy a setkávání. Od středy do pátku vás čekají ukázky workshopů z IT světa pro děti i dospělé. Pro širokou veřejnost máme připravené zajímavé přednášky, ve kterých se podíváme na zoubek umělé inteligenci či bezpečnosti na internetu. A pro všechny zájemce budou probíhat prohlídky našeho krásného centra, kde žádná otázka není hloupá. Každý večer si pak můžete u skleničky dobrého vína s ostatními sdělit dojmy z přednášek. V sobotu vás pak čeká Family Day, kdy si na své přijdou rodiče i děti. Budeme programovat, hrát si s Legem, s ozoboty se pokusíme o rekord a čekat na vás bude i kamion FabLab Experience, který se po zaparkování promění v dílnu plnou moderních výrobních strojů.
A co vás čeká?

Ve středu si vyzkoušíme programování ve Scratchi, povíme si něco o tom, kdo jsou Czechitas a co pro vás v Brně dělají, a přivítáme hosta z Brno.ai – Ondřeje Veselého, který nám představí umělou inteligenci.
Ve čtvrtek si ukážeme, co všechno se dá postavit z Lega, zaprogramujeme si v Pythonu a necháme si poradit, co můžeme udělat pro to, abychom se ve světě IT mohli pohybovat bezpečně. V pátek si pohrajeme s roboty Ozoboty, dozvíme se tajemství vývoje a programování virtuální recepční, opět si popovídáme o aktivitách Czechitas v Brně a večer věnujeme tématu “děti v on-line prostředí” s hosty z Replug.me.

V sobotu pro vás chystáme FAMILY DAY, na své si přijde celá rodina. Před budovu CTP Czechitas Housu přistavíme FabLab Experience – technikou nadupaný kamion, ve kterém si můžete vyzkoušet třeba 3D tiskárnu nebo řezací plottery. V učebnách budou probíhat ukázky programování ve Scratchi a Pythonu, od 10 do 11 hodin nás opět čeká setkání s virtuální recepční, budeme luštit hru s QR kódy, tvořit s Legem a taky se během dne pokusíme postavit nejdelší ozobotí dráhu na světě!

IT je budoucnost. I Tvoje.
Podrobný harmonogram a více informací se dozvíte na czechitas.cz/open-week.

Zdarma

Středa: 15:00—22:00
Čtvrtek: 15:00—21:00 Pátek: 15:00—22:00 Sobota: 10:00—17:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce