ORTEL + Malashnikow

Akce Třebíč

ORTEL + Malashnikow
Koncerty
Další akce ve městě Třebíč

★ 25.12.2016 ORTEL + Malashnikow v Clubu R, Třebíč ★

25.12.2016 máte možnost slyšet exkluzivního hosta, který obsadil 2.místo ve SLAVÍKU za skupiny a 2.místo za kategorii zpěvák.

ORTEL:
http://ortel.cz/

Support: Malashnikow (http://http://bandzone.cz/malashnikow)

Předprodeje na obvyklých místech

- Pivnice Klubovka Vysočina, Kpt.Jaroše 736, Třebíč
- Sazka, Karlovo náměstí 54, Třebíč
- Jupiter Club, Náměstí 17, Velké Meziříčí
- Obuv TILIA, Masarykovo nám. 36, Jihlava
- Hudebniny Mijovič, Karlovo nám.61, Třebíč,
- Bufet na autobusovém nádraží, ulice 1. máje, Moravské Budějovice


ORTEL Bio:

V první řadě se představím, jmenuji se Tomáš Ortel a narodil jsem se 26.12. 1975 v Plzni. Mé hudební začátky se datují již od útlého dětství, kdy jsem v sobě objevil schopnost skládat skladby a to jak po stránce hudební tak textové. Rebelská a vlastenecká povaha mne nutila stále něco měnit a já jako chlapec z okrajového sídliště jsem cítil neskutečnou potřebu sdělovat lidem svými songy stav mé mysli, který jsem prožíval. Rozhořčen vším, co s sebou přinesl 17.listopad 1989, jsem nevnímal ty euforické klady celé tzv."DEMOKRACIE", ale naopak sledoval změnu lidí , povah a názorů s padlým režimem. Píši tuhle část svého osobního náhledu jen pro pochopení, kde se snažím uvést jedny z hlavních pilířů na kterých má tvorba kapey ORTEL dnes stojí...především na nespokojenosti! A právě ta nespokojenost a touha po změně vedla mé kroky k založení kapely ORTEL. Dnes už vím, že tento počin nezmění na myšlení lidí a jejich činech absolutně nic, ale snad alespoň trochu otevírám lidem oči před tím, co bychom raději neviděli. Ovlivněn myšlenkami Karla Kryla jsem rozhodnutý, jít touto cestou s rockovým srdcem a čistou myslí.
Nevinnej

Psal se rok 2002 a já své muzikantské pokusy přestal cpát do šuplíku. Trvalo 5 let než se v roce 2007 podařilo natočit první CD nesoucí název Nevinnej. První zkušenost se studiem Accent v Plzni, první křest a první ohlasy na tvorbu Ortelu. Nastal však bodový zlom v historii kapely-skladba „Hadr"pronikla na internetový portál youtube pod názvem „Hymna DS". Nastal zmatek fanoušků, kteří nevěděli co si o tom myslet. Mnozí s odporem odchází a nahrazují je další, ovšem ve větší míře a počtu, který doslova vyráží dech...kapela, která dosud hrála pro cca 10-20lidí se ocitá v narvaných klubech. Začalo nám být jasné, že fanoušci s vyholenou hlavou a těžkými botkami budou pro kapelu problém. První se dostavil na našem profilu BANDZONE, kde správci tohoto portálu blokují prezentaci skladeb s odůvodněním údajné podpory homofobie a xenofobie. Další problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Vzkazník na webových stránkách se plní urážkami, slovní útoky gradují na síle a množí se zamítavé postoje majitelů klubů.
Co se to stalo

Přes veškeré snahy k umlčení se vracím opět do studia, kde natáčíme druhé album nesoucí název „Co se to stalo" .Tento počin byl natočen ve studiu Franz Kavkaz v Domažlicích. Křest tohoto CD se konal v Plzni na podzim roku 2009 a sál zaplnilo přes 220 diváků. Přes veškeré neduhy týkající se stálého měnění členů kapely, přijímáme další a další nabídky ke koncertování po celé ČR, kde se setkávám s velkým ohlasem a návštěvností. Za zmínku stojí i policejní dohled ve všech městech kam ORTEL přijede. Novináři píší o kapele jako o zlu, které přijelo do jejich poklidného města s odkazem na zvrácenost celé naší kapely a jejich fanoušků. Kapelu ORTEL dosud provází předsudky lidí o jakémsi nebezpečí, číhající v každém vystoupení. Tato skutečnost je o to bolestivější, pokud v základních principech již zmiňované „demokracie" je svoboda projevu slovem i písmem zakotvena v ústavě. Naopak potěšující je ta skutečnost, že čím dál častěji vidím na koncertech postarší lidi, fanoušky „s vlasy" a jejich ratolesti...v polovině roku 2010 nastal čas pro vydání dalšího alba s názvem IDEJE...a tak se vracím do studia Franz Kavkaz a v listopadu roku 2010 probíhá křest tohoto nosiče...Kulturním dům Šeříkovka v Plzni, kam jsme koncert naplánovali, se zdál jako důstojný prostor k tomuto počinu...plzeňské rádio FM plus v den křtu, již od ranních hodin avizovalo sraz holých lebek...sraz radikálů... se zveřejněním čísel týkající se počtu mužů v uniformách a policejních vozů zapojených do této akce. Bylo milé pozorovat, jak se valná většina fanoušků nezalekla tohoto zastrašení a s odstupem času mohu konstatovat, že to byl první největší ORTELový koncert. Připomněli jsme si všechny známé tváře lidí, kteří přijeli z různých koutů naší země, včetně Slovenska...všechny kilometry strávené na cestách, všechny vydané prostředky k uskutečnění jednotlivých koncertů nám právě fanoušci v tento den vrátili svou přítomností a odhodláním přijet i z velkých vzdáleností na náš křest. Byl to projev velké úcty k mé tvorbě a právě tyto okamžiky a tato gesta od příznivců kapely mne jako frontmana utvrzují o správnosti mé cesty...


Další zlom bych viděl křtem dalšího CD - Problém, kde jsem se dotkl ožehavého tématu a tak trochu překvapil všechny návštěvníky tohoto koncertu sehraným policejním zásahem přímo na podiu...chtěl jsem jen poukázat na chození po ostří nože, když se dotknete"nedotknutelných"...album sklízí úspěch nebývalým prodejem a hlavně stále se zvyšující návštěvností na koncertech. Desítky děkovných mailů o tom, že kapela ORTEL je jedinou kapelou tohoto směru beze strachu zpívající o všem co se děje v současném světě v naší zemi a v naší společnosti, je tomu jen důkazem.

V roce 2013 pak v obdobném duchu vyšlo CD – Mešita, kde opět kujeme do živého a patřičně dostáváme odezvu již samotnou sledovaností této skladby na youtube. Však samotná obec Muslimská podávala návrh na žalobu, že ve skladbě Mešita urážíme Islám...jen zpívám o tom, co si ostatní myslí, je to špatně? že se obávám o svou zem?...o svou identitu? Mám tedy nečinně přihlížet k islamizaci EVROPY? Proboha !!! Vaše sledovanost klipu ke skladbě Mešita a celkové otevření diskuze na toto téma je mou odměnou.
defenestrace

zatím poslední album vydané v roce 2014...shrnutí všech pocitů v 30 minutách...bezmoc bolest a přesto neutuchající naděje, že tu může být jednou lépe...to vše naleznete na tomto albu...víc už nemám co říct, a veškerou energii (včetně hlasové) jsem se snažil předat právě tímto nosičem... přes tisíc návštěvníků na křtu alba Defenestrace vrátilo vydanou energii zpět a já tedy nadále věřím slovům: až dav bude z nás , protrhneme hráz !!!

Za zmínku stojí pro nás úsměvná epizoda Český Slavík...účast nám zajistili fanoušci svými hlasy a krásné 4 místo v kategorii skupin asi nečekal absolutně nikdo z nás...přesto podepisování formulářů před samotným přímým přenosem na TV Nova ohledně zdržení se jakéhokoliv vulgarismu pod pokutou, kdybychom náhodou nějakou cenu přeci jen vyhráli bylo moc poučné...následné propírání bulvárem pak už bylo jen třešní na pomyslném dortu...kdoví jak dopadne rok 2015...každopádně hrajeme dál, koncertujeme každý víkend a nadále mluvíme a zpíváme o tom co nás bolí co nás štve a co chceme měnit...nezávisle proti všem a proti všemu...cestou trnitou, plnou odpůrců, policejního monitoringu a lživých kampaní...přesto s čistou myslí a snad spravedlivým úsudkem, přeji všem

Místo konání akce: Club R, Kapitána Jaroše, Třebíč
Datum začátku akce: 25. Prosince 2016 21:00
Datum ukončení akce: 26. Prosince 2016 05:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2224N 15.8842E

Případné změny si prověřte na webu akce ★ 25.12.2016 ORTEL + Malashnikow v Clubu R, Třebíč ★

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Divadlo Pasáž, Třebíč
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Divadlo Pasáž, Třebíč
Rodinný den v sadech
Městské sady, Pelhřimov