Otrávené světlo + TMA live

Akce Boskovice

Otrávené světlo + TMA live
Kino
Další akce ve městě Boskovice

Otrávené světlo + TMA live

Jeden z nejpozoruhodnějších titulů českého němého filmu vypráví dobrodružný příběh krádeže plánů převratného vynálezu, které padnou do rukou proradného zločince. Snímek hudebně doprovodí jednočlenný elektronický projekt TMA. Režie: Kolár, Lamač. Československo 1921. 62 minut.
Vstupné dobrovolné.

OTRÁVENÉ SVĚTLO
V roce 1921 natočili Jan Stanislav Kolár s Karlem Lamačem jeden z nejpozoruhodnějších titulů českého němého filmu. Otrávené světlo vypráví dobrodružný příběh krádeže plánů převratného vynálezu, které padnou do rukou proradného zločince Durka (E. A. Longen). Překazit jeho počínání a zabránit tak zkáze se pokouší hlavní hrdina Milan Bell (K. Lamač) za pomoci krásné Anny (A. Ondráková). Pátrání po tajemném padouchovi a objasňování celého zločineckého plánu přitom obestírají výjimečně podivné okolnosti. Jaká je vůbec Durkova identita? A co se stane, když je ve vzduchu cítit mandlová vůně?
Snímek se stal jedním z nejvýraznějších a nejpůsobivějších děl přejímajících zahraniční vzory do tuzemského prostředí. Vyniká především Kolárovým narativním perfekcionismem, řemeslně precizním a nesmírně dynamických stylem i nastupující hvězdnou dvojící Lamač-Ondráková. Otrávené světlo je dravějším, ale neméně okouzlujícím sourozencem paralelně natáčeného Příchozího z temnot restaurovaného a znovu uvedeného v kinech před pár lety.

TMA
TMA je jednočlenný elektronický projekt producenta a programátora Tomáše Martínka. Do své hudby přináší TMA celou řadu rozmanitých poloh a nálad, přičemž ta ale zároveň nikdy neztrácí na dynamice a matematické přesnosti. Při svých živých vystoupeních využívá působivou vizuální složku, o čemž přesvědčil například v letošním roce na festivalu Colours of Ostrava. Pro připravované DVD Národního filmového archivu pracoval na své zatím největší výzvě – přípravě původního soundtracku ke snímku Otrávené světlo.

Místo konání akce: Kino Boskovice, Kpt. Jaroše 15, Boskovice
Vstupenky: http://www.kulturaboskovice.cz/kino/akce/otravene-svetlo-tma-live
Datum začátku akce: 12. Prosince 2017 19:30
Datum ukončení akce: 12. Prosince 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.4885N 16.6612E

Případné změny si prověřte na webu akce Otrávené světlo + TMA live

Jméno organizátora: Kino Boskovice
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.