Oxytocin: biologický průvodce mateřstvím /Oxytocin in motherhood

Akce Brno

Oxytocin: biologický průvodce mateřstvím /Oxytocin in motherhood
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Brno

Oxytocin: biologický průvodce mateřstvím /Oxytocin in motherhood

Celodenní workshop s Kerstin Uvnas Moberg, švédskou lékařkou a vědkyní, která svou profesní kariéru zasvětila studiu hormonu oxytocinu, kterému se přezdívá také hormon lásky nebo hormon blízkosti.
Workshop je určen porodním asistentkám, dulám, laktačním poradkyním, poradkyním nošení dětí, zdravotníkům, psychologům a dalším profesionálům pečujícím o matky a malé děti, také studentům těchto oborů. Vítáni jsou samozřejmě i zájemci z řad rodičů a veřejnosti.
Hlavní zaměření workshopu bude na roli oxytocinu v mateřství: jakou roli oxytocin hraje ve změnách, které se odehrávají během těhotenství a kojení a které přispívají k tomu, aby matky byly dobrými matkami? Jak porod, kojení a kontakt kůže na kůži ovlivňuje uvolňování oxytocinu? A jaký vliv mají intervence v průběhu porodu - epidurál, císařský řez, infuze oxytocinu a další léky? Jak uvolňování oxytocinu (nebo jeho nedostatek) ovlivňují matku a dítě?
Kerstin Uvnas Moberg je švédská lékařka a vědkyně. Během mnoha let bádání dokázala, jak zásadní roli hraje oxytocin v mateřství. Na workshopu bude mluvit o tom, jak oxytocin pomáhá matkám najít vrozenou ženskou schopnost stát se matkou a porodit snáze, cítit se po porodu lépe, kojit bez výrazných problémů a navázat dobrý vztah se svým miminkem. Vysvětlí také, jaký vliv má oxytocin na dítě, jak jim pomáhá lépe zvládat stres a jak ovlivňuje jejich celoživotní zdraví.
Cena:
1500 Kč nebo 60 euro - běžná cena
1200 Kč nebo 50 euro - při přihlášení a platbě do 15.2.2018
750 Kč nebo 30 euro - studenti (nutno při vstupu prokázat studentským průkazem, ISIC atd.)
Přihlašujte se pomocí formuláře
http://bit.ly/oxytocin-prihlaska
Po přihlášení očekávejte fakturu s informacemi k platbě.
Storno vstupenky není možné.
Pokud chcete platit v eurech, prosím uveďte to do poznámky ve formuláři.

ENGLISH:
Full-day workshop with Kerstin Uvnas Moberg, physician and researcher who dedicated her professional life to the study of oxytocin, the hormone of closeness and love.
The topic of the workshop is "Oxytocin: the biological guide to motherhood."
Dr. Moberg will describe how oxytocin helps mothers access an inborn female competence that helps them to transition to motherhood and give birth more easily, feel better after birth, breastfeed with less problems, and establish a good relationship with their children. She also explains the impact oxytocin release has on infants - helping them to become better at handling stressful situations and impacting their future health.
Among others, the following questions will be answered: what role does oxytocin play in the many changes that occur during pregancy and breastfeeding designed to make mothers better mothers,,? How does birth, breastfeeding, and skin-to-skin contact affect oxytocin release? How do birth interventions - epidurals, Cesarean sections, oxytocin infusions, and medication - impact oxytocin release,? And how does oxytocin release (or the lack of it) impact the mother and baby?

The seminar takes place in Brno, at Sál Břetislava Bakaly (The Břetislav Bakala Hall), Žerotínovo nám. 6. The place is easily accessible by public transport, Brno has many train and bus connections to Austria, Slovakia, Hungaria and Poland.

Workshop fee is 60 euro, for those who register and pay before 15th February the fee is 50 euro.
Student fee is 30 euro (you need to show ISIC or other valid student card at registration).

We do not return the fee once the ticket is purchased.

Registration form: http://bit.ly/oxytocin_registration

Místo konání akce: Sál Břetislava Bakaly, Žerotínovo náměstí 6, Brno
Vstupenky: http://bit.ly/oxytocin-prihlaska
Datum začátku akce: 14. Dubna 2018 10:00
Datum ukončení akce: 14. Dubna 2018 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1984N 16.6022E

Případné změny si prověřte na webu akce Oxytocin: biologický průvodce mateřstvím /Oxytocin in motherhood

Jméno organizátora: Asociace podpory rodiny
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce