Ozvěny Vinyly: Dizzcock, Orient, Vole

Akce Praha

Ozvěny Vinyly: Dizzcock, Orient, Vole
Koncerty, Zábava, párty
Café V lese, Praha
Další akce ve městě Praha

Ozvěny Vinyly: Dizzcock, Orient, Vole

DIZZCOCK / https://soundcloud.com/dizzcock
Když letos v únoru získal cenu Vinyla za album roku, bylo to možná pro někoho překvapení. Producent Ondřej Bělíček alias Dizzcock ale na dlouhohrajícím debutu Elegy of Unsung Heroes skládá nejsoučasnější elektronickou hudbu, která do svých beatových kompozicí svébytný způsobem vsakuje vlivy žánrů grime či juke. Oceněné nahrávce předcházelo kazetové EP AL a deska Raving Peacock‘s Tail jeho pražského postraveového projektu Lightning Glove. „Dizzcock má vizi. Provádí posluchače svou urbánní a industriální sonickou výstavbou s jistotou. (...) Je nejvyšší čas, aby i česká scéna přijala elektronické producenty mezi hudebníky a učila se naslouchat jejich jazyku. Hlasem revoluce nemusí být jen básníci,“ okomentovala vítězství Dizzcockovy desky ve Vinyle publicistka Marie Čtveráčková.

ORIENT / http://or13nt.tumblr.com/
Jen rok existence stačil žižkovskému triu Orient, aby si vydobilo na domácí alternativní scéně pořádný respekt. Svým temným synthpopem pobláznili porotu talentové soutěže Radia Wave Startér, zahráli na Colours of Ostrava či Elekci a vysloužili si nominaci do soutěže Czeching. I přes hojné použití elektroniky si zakládají na tom, že jejich hudba je ve všech ohledech živá a pronikají do ní vlivy post-rocku či black metalu. „Orient dost zajímavým způsobem kombinuje DIY kytary a estetiku se současnou elektronikou, navíc s ještě dost originálním zpěvem, což je věc, která by mohla být zajímavá i v zahraničním kontextu,“ prohlásil o kapele Jiří Špičák z Radia Wave.

VOLE / https://www.youtube.com/watch?v=rSRKUcDGeIc
Apokalyptický punk/grindcore pražských VOLE je hudbou ke konci věků - konfrontační, intenzivní a zároveň velmi osvobozující. V kvartetu se potkali muzikanti se zkušenostmi z kapel Hlinomaz, Vrah, Transwaggon či Pustina a v čele kapely stanul charismatický zpěvák Tomáš Mitura. Umělec původem ze Slezska je rozkročený mezi malbou a tetováním a je také autorem knihy Bezejmenná. Koncerty VOLE obvykle netrvají déle než půl hodinu, ale díky nasazení kapely i úderným skladbám to může být nejintenzivnější půlhodina ve vašem životě. „VOLE jsou křivá bomba do ohryzku,“ napsal o skupině fanzin Křivák/Crook.

Místo konání akce: Café V lese, Krymská 12, Praha
Datum začátku akce: 9. Prosince 2016 19:00
Datum ukončení akce: 9. Prosince 2016 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0714N 14.4485E

Případné změny si prověřte na webu akce Ozvěny Vinyly: Dizzcock, Orient, Vole

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce