Pardubická muzejní noc

Akce Pardubice

Pardubická muzejní noc
Akce pro děti, Kultura
Další akce ve městě Pardubice

Pardubická muzejní noc

Muzejní noc na pěti místech v Pardubicích
Co se děje v muzeu či galerii, když se setmí? Přijďte na 13. ročník Pardubické muzejní noci, která se letos koná 19. května od 17 do 23 hodin a při které navštívíte vybrané objekty, jejich výstavy a bohatý program zdarma.

Východočeské muzeum zahájí akci komentovanou prohlídkou výstavy Tak jsme žili ve 20. století, která mapuje proměny životního stylu v letech 1918 až 1989. K tomuto období se váže i další program – výstava automobilových veteránů na nádvoří zámku, písničky kabaretu Mravnost - marnost či retro občerstvení. Chybět nebudou restaurátorské dílny pro děti nebo pozorování hvězd z věže zámku.

Východočeská galerie připravila workshopy a programy, jejichž koncepce vychází z rozmanitého zpracování fotografie. Inspirací se stane výstava Černobílé světy Luďka Vojtěchovského, probíhající v galerijních prostorách na zámku. Návštěvníci si vyzkouší práci s camerou obscurou a vyvolávání černobílých fotografií, objeví tajemství fotogramů a light artu.

Galerie města Pardubic na Příhrádku zve na venkovní dětské divadlo Malý Mikuláš podle knihy Mikulášovy patálie a Saxofon a zpěv v rytmu swingu v podání KKK Jazz tria.

Krematorium své brány otevře mezi 18 a 21:30 hodin a nabídne komentovanou prohlídku velké a malé obřadní síně a dnes již nepoužívaných kremačních pecí. Přístupná bude mj. také expozice o historii a vzniku této jedinečné kulturní památky.

V Museu MHD a železnice Rosice návštěvníky čekají zahradní železnice, parní stroj, ale i občerstvení v motorovém voze MI3I.2053 a ochutnávka vín. Chystají se také jízdy historickým trolejbusem a autobusem.

Podrobný program na www.vcm.cz/pardubicka-muzejni-noc-2017

Místo konání akce: Východočeské muzeum - Zámek Pardubice, Zámek 2, Pardubice
Datum začátku akce: 19. Května 2017 17:00
Datum ukončení akce: 19. Května 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0411N 15.7767E

Případné změny si prověřte na webu akce Pardubická muzejní noc

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce