Park Jiha /Jižní Korea/

Akce Praha

Park Jiha /Jižní Korea/
Kultura
Web organizátora:
www.rachot.cz
Další akce ve městě Praha

Park Jiha /Jižní Korea/

Asijské nástroje i šamanské tradice jako můstek k avantgardě

Cena stání: 150 CZK / sezení: 250 CZK (platí do 15.02.)

Korejská hudba byla dlouho neprávem opomíjeným tématem. Ze země, kdysi řazené k „asijským tygrům“, se v poslední dekádě stává hudební tygr.

Klasické asijské nástroje, šamanské tradice i dech beroucí improvizace vytvářejí intenzivní zážitky, které překvapivě zapadají do evropského pojetí avantgardy a boří kulturní stereotypy. Mimořádně talentovaná multiinstrumentalistka Park Jiha už v dětství vstřebávala tradiční i klasickou hudbu Koreje a precizně ovládá řadu nástrojů včetně fascinujících ústních varhan, nejtypičtějšího symbolu jihovýchodní Asie. Znalost tradice je pro ni jen základem pro vlastní, vysoce osobní tvorbu. Skladby postavené na gradaci a kumulaci napětí mají fascinující tah, navzdory kulturní odlišnosti vtáhnou posluchače bez ohledu na jeho žánrovou orientaci. Přes své mládí má za sebou Jiha sérii světových úspěchů, účast v Red Bull Music Academy, showcase na prestižních festivalech Classical: NEXT a Womex. Její nové album vychází u renomované značky Glitterbeat.

EN
Jiha composes groundbreaking modern music rooted in traditional Korean instruments like piri, saenghwang, and yanggeum performance.

Park Jiha grew up in a music friendly environment childhood. Music was the air she breathed in, a surrounding that her music-loving parents provided. Naturally, she had the opportunity be exposed to traditional Korean music and classical music. She learned flute earlier in the childhood and later piri, a traditional instrument as she went to Guk-ak school. From Guk-ak school to university, she got her education in traditional Korean music as well as majoring in piri and minoring in saenghwang.

For more information see rachot.cz

Místo konání akce: Jazz Dock, Janáčkovo nábřeží 2, Praha
Vstupenky: https://rachot.cz/park-jiha_/
Datum začátku akce: 14. Dubna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 14. Dubna 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0774N 14.4085E

Případné změny si prověřte na webu akce Park Jiha /Jižní Korea/

Jméno organizátora: Rachot
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
HASIČSKÁ MUZEJNÍ NOC
Prachatické muzeum, Prachatice