Párou Blanenskými tunely

Akce Blansko

Párou Blanenskými tunely
Akce pro děti
Další akce ve městě Blansko

Párou Blanenskými tunely

V letošním roce uplynulo již 170 let od zahájení provozu na spojovací dráze mezi Brnem a Českou Třebovou. Toto významné výročí si v úseku mezi Brnem a Rájcem-Jestřebí připomeneme v sobotu 14. prosince 2019 oslavami, které pro Vás pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka, za podpory Národního dopravce České dráhy, a. s. připravilo Muzeum Blanenska, p. o. a spolek Poličská lokálka, z. s.

Hlavním bodem programu budou jízdy zvláštních vlaků v trati Brno hl. n. - Rájec-Jestřebí, sestavených z historických vozů bývalé třetí třídy a vedených parní lokomotivou 433.001 z roku 1948. V soupravě, doprovázené vlakovým personálem ve stejnokrojích ze třicátých let minulého století, bude zařazen také historický služební vůz s možností přepravy dětských kočárků a jízdních kol. Kromě stanic Brno hl. n. a Rájec-Jestřebí naše vlaky zastaví také ve stanicích a zastávkách Brno-Židenice, Bílovice nad Svitavou, Adamov zastávka, Blansko, Blansko město a Dolní Lhota

Během pobytu v jednotlivých stanicích a zastávkách bude před vlakem zajištěn prodej upomínkových předmětů včetně možnosti získání otisku pamětního razítka a návštěvníci oslav se mohou těšit i na další doprovodné programy nebo koncerty.

V Muzeu Blanenska, p. o. bude probíhat velká výstava "VLAKY, VLÁČKY, KOLEJE" na níž bude představena historie i současnost této důležité dráhy, v provozu bude modelové kolejiště a po celý den budou probíhat komentované prohlídky s odborníkem a spoluautorem výstavy panem Pavlem Stejskalem. Do muzea mají návštěvníci nejblíže ze zastávky Blansko město, a to zhruba 650 metrů.

Odbavení cestujících ve všech zvláštních vlacích zajistí jejich personál, a to dobovými lepenkovými jízdenkami. Ve zvláštních vlacích neplatí jízdní doklady vydané jinými dopravci, jízdní výhody, slevy a komerční nabídky jiných dopravců ani jízdní doklady IDS JMK.

Přesný jízdní řád a ceník jízdenek bude doplňován postupně, tak zůstaňte naladěni :-)

Autor fotografie: pan Lukáš Hučko

Začátek akce: 14. 12. 2019 10:00:00
Konec akce: 14. 12. 2019 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce