Pastiche Filmz: Cesta do fantazie

Akce Olomouc

Pastiche Filmz: Cesta do fantazie
Divadlo, kino
Pastiche Filmz, Olomouc
Další akce ve městě Olomouc

Pastiche Filmz: Cesta do fantazie

Sen to Chihiro no kamikakushi | Japonsko | 2001 | 124 min.
režie: Hajao Mijazaki | scénář: Hajao Mijazaki | kamera: Atsushi Okui | hrají: Takaši Naitó, Rjúnosuke Kamiki, Bunta Sugawara, Mari Nacuki, Šigejuki Tocugi, Takehiko Ono

Cesta do fantazie je kamikaze animovaný úlet do světa fantazie malé japonské dívky i mytologie, cenami ověnčený a legenárdní film Haia Myazakiho. Jeho tvorba pro fanouška stylu animé není neznámá, spíše naopak. Podobně jako v Nekonečném příběhu nebo Čaroději ze země Oz, nechává Myazaki procházet hlavního hrdinu nenadálými událostmi, které vycházejí z komplikované mysli citlivého dítěte. V evropském prostoru by jsme film zařadili do surrealistického proudu s Alenkou v čele, Cesta do fantazie spadá především do subkulturního kontextu stylu animé a opírá se o starověkou japonskou mytologii.

Desetiletá Chihiro se dostává do pozice "zachránkyně" svých vlastních rodičů z prokletí. Na její strastiplné cestě v jí zcela cizím prostředí narazí na tajuplného společníka jménem Haku, který ji provází světem duchů a nadpřirozena. Jak se s těmito nástrahami mladá dívka vyrovná a zda se jí podaří zlomit zakletí svých rodičů můžete vidět i vy. Film pro děti i dospělé, na nedělní odpoledne i na středu večer (21.9.), na rozchod i na kocovinu.

Film promítneme v originálním znění s českými titulky.

Místo konání akce: Pastiche Filmz, Univerzitní, Olomouc
Vstupenky: http://www.pastichefilmz.org/cesta-do-fantazie
Datum začátku akce: 21. Září 2016 19:00
Datum ukončení akce: 21. Září 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5945N 17.255E

Případné změny si prověřte na webu akce Pastiche Filmz: Cesta do fantazie

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.