Petr Nikl — Já jsem tvůj zajíc

Akce Praha

Petr Nikl — Já jsem tvůj zajíc
Koncerty
Divadlo Archa, Praha
Další akce ve městě Praha

Petr Nikl — Já jsem tvůj zajíc

|| For English scroll down ||
Černobílý melodram, divadlo obrazů, koncert. Autobiografická sonda času, inspirovaná nafukovacími hračkami autorovy maminky Libuše Niklové. Scénografie, jejímž hlavním elementem je vzduch. Výtvarný a hudební zážitek.
Petr Nikl se představením Já jsem tvůj zajíc vyrovnává s předčasnou smrtí své maminky Libuše Niklové a vrací se zpět do svého raného dětství. Scéna představení je černobílá jako staré rodinné filmy, které Petr nedávno objevil. Prostor divadla postupně potichu zaplňují nafukovací objekty, jež stejně tiše nakonec mizí. Toto představení je úžasným výletem do krajin dětství, kam možná už ani paměť nesahá.
Účinkují: Petr Nikl, Miroslav Černý, Luděk del Maschio, Jaroslav Mugrauer, Ondřej Eremiáš.
Představení vzniklo v produkci pražského Divadla Archa, kde se od roku 2011 pravidelně v neustálých obměnách uváděno.
Z tisku

"Je to fantaskní svět, kde předměty mají svou „nafouknutou“ duši a chovají se jako živé, dělají i naschvály. A také je to výtvarný koncept, obraz, který herecká akce dynamizuje a posouvá do jiného rozměru, do výtvarně-divadelního meziprostoru. Půvabné na tom je, že tvůrce těchto her zůstává dál okouzleným, udiveným a sympaticky mimoděčným objevitelem neznámých světů.

Niklova poetika je nesmírně příjemná tím, jak je křehká, jemná i nedoslovená. Neagresivní. Já jsem tvůj zajíc je pro všechny, kteří si i jako dospělí chtějí hrát a snít, mají rádi tajemství a chtějí se na dnešní svět dívat jinak."
Jana Machalická, Lidové noviny

VSTUPENKY 190 Kč / student,senior 150 Kč — velký sál, volné sezení — délka 60 minut — v prodeji na www.divadloarcha.cz a na GoOut.cz

| en |
Petr Nikl — I Am Your Bunny
Petr Nikl, Miroslav Černý, Luděk del Maschio, Jaroslav Mugrauer, Ondřej Eremiáš

A black and white melodrama, theatre of images and a concert. An autobiographical exploration of the past, inspired by the inflatable toys of the artist’s mother, Libuše Niklová. The scenography, whose principle element is air. A visual and musical experience.
The performance was created as a co-production with the Archa Theatre, where it has been presented in various incarnations since 2011.

TICKETS CZK 190 / CZK 150 available at www.archatheatre.cz and from GoOut.cz.

Místo konání akce: Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha
Vstupenky: http://www.divadloarcha.cz/cz/program-browse/show/petr-nikl-ja-jsem-tvuj-zajic/2016-10-22/519
Datum začátku akce: 22. Října 2016 20:00
Datum ukončení akce: 23. Října 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0899N 14.434E

Případné změny si prověřte na webu akce Petr Nikl — Já jsem tvůj zajíc

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce