Pevnost hrou aneb zažijte léto v Terezíně jinak

Akce Terezín

Pevnost hrou aneb zažijte léto v Terezíně jinak
Akce pro děti
Další akce ve městě Terezín

Pevnost hrou aneb zažijte léto v Terezíně jinak

Terezín – město změny spolu se spřátelenými spolky chystají dne 27.6. od 10:00 do 16:00 akci „Pevnost hrou aneb zažijte léto v Terezíně jinak“. Těšit se tak můžete na celodenní program v jedinečné barokní pevnosti, které se koná na Retranchementu 5, Dukelských hrdinů 43, Terezín.

Své si zde najdou nejen dospělí, ale hlavně i děti. Vrátíme se totiž v čase do období Marie Terezie, které můžeme znát z oblíbené pohádky „Hrátky s čerty“. Je to období, kdy se na hlavách nosily třírohé klobouky, pušky nabíjely zepředu, jezdilo se na koních, lovilo se za pomocí dravců, moře patřilo pirátům a královskému námořnictvu.

Na strážnici Litoměřické brány budete mít tu čest seznámit se sapéry. Ukáží vám život ve strážní službě řádně i neřádně, dobovou kuchyni a zasvětí vás do tajů zákopové války v 18. století.

Na bastionu 5 vás budou očekávat naši kanonýři s polním ležením. Budete mít šanci vyzkoušet si, jak těžké je ubalit patrony do kanonů, co vše se tam přidává a zasvětí vás do tajů dobývání bastionové pevnosti a která děla se k tomu používala.

Ale co by to bylo za pevnost bez pěchoty. Těšit se tak můžete na rozličnou barevnou plejádu pěchotních jednotek nejen z Čech, ale když situace dovolí i z Polska, Německa a Ruska. Budete mít možnost poznat nejen spřátelené jednotky pod praporcem Marie Terezie, ale i nepřátelskou skvadru z Pruska. Takže krom češtiny se budete mít možnost zdokonalit i v cizích jazycích.

Své umění nám předvede i sám královský sokolník a seznámí nás nejen s uměním lovu, ale i s jednotlivými dravci v jeho držení.
Královské námořnictvo plachetnice La Grace vás seznámí s životem námořníka. Naučíte se vázat uzle a poznáte co to jsou galeje. Do svého života vás zasvětí nejen královské námořnictvo, ale třeba i piráti a říční cikánstvo.

Ale dost už bylo baroka. Čas poskočil a nás čeká ne již tak vzdálené historie, s kterou nás seznámí Muzeum Nostalgie. Přichystá si pro nás takovou malou ochutnávku věcí z let od r. 1950 – 1990. Pro některé to bude osvěžení pamětí, pro některé již jen spousta prapodivných věcí, které ani nevíte k čemu slouží a jak se používá. Ale i to k historii patří.

A současností nás provede nejen muzeum geocachingu, ale třeba i záchranný kynologický oddíl z Terezína. Osvěžíme si tak kurzy první pomoci, kterou nikdy nevíme, kdy budeme potřebovat.

Pro dětí bude připravena zábavná cesta, kde budou plnit jednotlivé úkoly za sladké odměny. Těšit se budou moct nejen na pohádkové bytosti, ale třeba na strašidla. A když už je budou bolet nožky, tak jim třeba ulehčí poníci, kteří je svezou na svých zádech. K dispozici budou ale i další zvířátka a jaká? Přijďte a poznáte je s námi …

Začátek akce: 27. 6. 2020 10:00:00
Konec akce: 27. 6. 2020 16:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dětský sportovní den a kulturní odpoledne
Venkovní areál DK Střelnice, Rumburk
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
CIRKUSÁCKÁ POHÁDKA
Krušnohorské divadlo, Teplice