Písničkářky napříč žánry - MDŽ

Akce Turnov

Písničkářky napříč žánry - MDŽ
Kultura
Další akce ve městě Turnov

Písničkářky napříč žánry - MDŽ

PÍSNIČKÁŘKY NAPŘÍČ ŽÁNRY aneb Muzikantky – Dámy – Ženy

KC Střelnice v Turnově, 8. 3. 2018 od 19,30 hod.

Letos se vám představí místní písničkářka PAYYA MATYS, civilním jménem Pavla Matysová, pocházející z Rovenska pod Troskami. Zpívá výhradně česky a její písně jsou plné pozitivního myšlení, což není v žánru hiphopu a R´n´B tak časté. Její tvorba se však dotýká i jazzu a blues. Její první album nese název Ze Stínů a přináší nám jasné poselství, abychom z těch stínů vylezli ven na slunce, nadechli se a dívali se na svět s nadějí, že opravdu může být lépe, což obzvláště platí v dnešní rozdělené společnosti.
http://bandzone.cz/payya
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Ht78pvbtoAI

Za hudebním projektem STINKA stojí persona muzikantky a spisovatelky Hany Lundiakové. Její devizou je nezvykle energická akordeonová hra a sytý alt až kontrast, pronikající do morku kostí stejně jako její nesmlouvavé texty. Pankové šansony s výrazným echem enervujícího rocku, blues, rapu i freakfolku dokážou nabudit atmosféru šamanského rituálu i pekelného orchestru. Stinka odkazuje k tomu prapůvodnímu člověku, přitom ale glosuje nejsoučasnější tragikomedii soudobého světa. Něhu i vztek pěchuje do jednoho mixu. Stinka se po albech Krrrva! a Bído, čau... obklopila trojicí zkušených muzikantů, kterými jsou Holy Fanda - el.kytara, tympánový kotel, Martin Doležal - el.kytara a Tomáš Skřivánek - baskytara.
http://bandzone.cz/stinka
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Njf3yoXLSkk

Slováckou ambasádu by si v srdci Českého ráje mohla už zřídit JITKA ŠURANSKÁ, která je v Turnově už téměř jako doma. Tentokrát přijede s Petrem Uvírou, aby nám společně namíchali Sudetsko - slovácké hudební cuvée. Setkání dvou hudebních osobností a světů, tak by se dalo charakterizovat spojení dvou zkušených muzikantů z úplně odlišných hudebních prostředí, majících zcela odlišné hudební kořeny, kteří ale hudbu vnímají a cítí velmi podobně.
Houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská je bezesporu jednou z největších osobností tuzemské world music, ostatně je v této kategorii držitelkou dvou cen Anděl a na třetí je aktuálně nominovaná za Beránky a vlky, společný projekt Jitky a Mariana Friedla a dalších, hledající cesty od kořenů k world music.
Ani kytaristu Petra Uvíru není třeba hudebním fajnšmekrům dlouze představovat. Můžete ho znát z kapely Ladě nebo Heimat, spolupracuje s divadlem Farma v jeskyni, je vyhledávaným studiovým i koncertním muzikantem, aktuálně spolupracujícím s kapelou Květy.
Zeptaly jsme se Jitky Šuranské, co si o společném hraní s Petrem myslí?
"Naše duo popírá obecné mínění, že kapely sestavené producentem nemohou mít kouzlo přirozené alchymie, která funguje mezi muzikanty, kteří se dají dohromady sami. Nevím, jak mohl Vašek Müller vědět, že s Petrem Uvírou to bude pecka, ale tak dlouho nám to oběma tvrdil, až jsme se setkali, zahráli si a je to pecka!"
http://jitkasuranska.cz/
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=4qofrvZcQVI

Myslím, že hudební pecky to budou ve všech třech případech. Ostatně, přijďte se přesvědčit sami.
Za sdružení Napříč s.o.s. vás srdečně zve
Martin Holan

Místo konání akce: Kc Střelnice, Turnov
Datum začátku akce: 8. Března 2018 19:30
Datum ukončení akce: 8. Března 2018 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.5873N 15.1569E

Případné změny si prověřte na webu akce Písničkářky napříč žánry - MDŽ

Jméno organizátora: Napříč - komorní hudební festival v Turnově
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha