Prague: Estas Tonne & Pepe Danza

Akce Praha

Prague: Estas Tonne & Pepe Danza
Koncerty, Zábava, párty
Divadlo Hybernia, Praha
Další akce ve městě Praha

Prague: Estas Tonne & Pepe Danza ~ Bridging the Worlds ~ with special guest Zola Dubnikova

Poprvé v ČR - ESTAS TONNE & PEPE DANZA propojí své světy ...

Rok 2016, označený Estas Tonnem jako ten, jež přemosťuje světy, i nadále sjednocuje a zahřívá naše srdce, tak odlišná a tak podobná, rozdělená po celé planetě různými jazyky a kulturami. Jarní turné Estas Tonna, zahrnující města Ruska, Běloruska a pobaltských států, bylo sólové, s výjimkou Vilniusu, kde se Estas spojil na jedné scéně se skvělým houslistou Dmitrijem Artjomenkem, kterého mnozí s vás uslyší v právě představeném hudebním projektu ET «Mother of Souls».

Podzimní turné, které se chystá obsáhnout ještě více států a měst, včetně hlavního města České Republiky, propojí zcela ojedinělým způsobem dva zářivé hudební světy - svět Estase Tonna a Pepe Danzy.
...........................................

Estas Tonne - charismatický hudebník, jehož pronikavá síla projevu obrací naruby zákony show-byznysu. Muž, pro kterého hudba není cílem, ale osvobozujícím prostředkem, uvolňujícím nekonečný lidský potenciál k poznání sama sebe i okolního světa.
Při svých cestách do nespočtu míst a zemí, objevoval sebe v různých kulturních odkazech, aniž by se ale ztotožňoval s jednotlivým národem nebo státem, ale raději s kulturní rozmanitostí světa. Jeho hudba je proto odrazem mnoha různých přístupů a stylů. Je spojením klasické hudební formy, techniky flamenka, cikánských kořenů, na zvukovém pozadí latiny a elektronické hudby – paleta stylů, skoro neviditelně se prolínajících z jednoho do druhého, často překvapuje v konečném harmonickém zvukovém projevu, který je na každém vystoupení vždy unikátní. Tím, jak se při poslechu hlouběji noříme do našeho vnímání, emocionální krása, která k nám skrze hudbu proniká, se může stát nejen estetickým prožitkem, ale i silným motivujícím začátkem pro jiné chápání světa a vlastní bytosti.

Joseph «Pepe» Danza je dalším absolutním fenoménem současné generace hudebníků, kteří překonavájí geografické a hudební hranice v důsledku zkoumání tradičních kultur Západu a Východu.
Pepe, rodák z Uruguaye, žil, učil se a vystupoval nejen v Latinské Americe ale i v USA, Evropě, Asii, Japonsku, Africe a Indonésii. Je nazýván «Inkarnací hudby světa» a «Extremní multi-instrumentalistou».
Ovládá hru na perkuse, různé dechové i strunné nástroje – mnohdy i téměř neznámé, které jsou součástí jeho sbírky nástrojů, dosahujícího počtu 300.
Jsou mezi nimi sitar, harmonium, bansuri, arabský nej, africké imbira a fula, četné perkusní nástroje Afriky, Latinské Ameriky a Středomoří, zejmena džembej, kongi, bongi, mluvící buben, berimbao, rámový buben, dumbek, kachon. Flétny – čarango, kvena, pan, šamanská indiánská flétna, sjakuchati. Ze smyčcových např. guzeng, kantele, španělská klasická kytara a elektrická kytara. Křištálové a tibetské zpívající mísy a ještě několik neobvyklých unikatních nástrojů, které byly vyrobené záměrně pro nej.
V průběhu jeho více než dvacetileté kariéry v Kanadě byl nominován na řadu ocenění jako umělec, skladatel a producent, včetně ceny JESSE v roce 2009, jako hudebně-divadelní skladatel. V nesčetných světových turné vystupoval Pepe na scéně s takovými známými hudebníky jako Ani DiFranko, Symfonický Orchestr Vancouver, Tom Jones, David Lindley.

Jeho spirituální cesta je spojena s hlubokou zkušeností se systémem Gurdjieff, Sufismem, Taoismem, Yogou a Buddhismem, vč. studia v Indii u Dalai Lamy. Kromě širokých hudebních aktivit vyučuje Pepe meditaci, zenu, zen-Buddhismu a harmonicky spojuje tuto činnost s prací s hlasem, mantrami a léčením zvukem.

Světy ESTAS TONNA a PEPE DANZY se spojí na scéně divadla Hybernia v PRAZE, 21.11. 2016, od 19:00 hodin. I Vy se můžete stát součástí tohoto jedinečného večera.

Koncert vzniká ve spolutvorbě
Estas Tonne Music
www.estastonne.com
Joseph Pepe Danza
www.pepedanza.com
Zola Dubnikova
www.zoladubnikova.com
& Almadela Events
www. almadelaevents.com

......................................................................................................

BRIDGING THE WORLDS – TOUR 2016
„Název tour jasně vystihuje záměr manifestovat s každým novým dnem změny, které bychom, jakožto lidské bytosti, rádi viděli a zažívali na téhle planetě.
Každý z nás je jiný a přece jsme všichni stále spolu-spojeni na tolika úrovních. Abychom žili život v harmonii, je potřeba se aktivně zapojit - nejen jakožto pozorovatel, ale jakožto spolu-tvořitel.
Jak by jen člověk mohl pospojovat svět mosty?
Tím, že se staneme mostem! Každý jeden z nás. Přebráním zodpovědnosti za to, co každý z nás vnášíme do tohoto světa v oblasti citu, prožívání i činů.
Všichni nemůžeme být přátelé, to je jednoduše nemožné dosáhnout a není to ani potřeba. Ale každý z nás může cítit, že existuje něco nad tím, co běžně vidíme očima a slyšíme ušima, něco většího, co nás přesahuje.
Lidské srdce je místem, kde se setkáváme všichni - za myslí, kulturními, genderovými rozdíly a hudba jedním z největších zdrojů k propojení se s posvátností prostoru srdce.
A někde na téhle cestě se potkáme a krok za krokem, všechno se stane jasnější – jednotlivě i kolektivně.
Děkuji, že jste! Na viděnou za chvíli, kdykoli nastane!“
Estas

Místo konání akce: Divadlo Hybernia, Náměstí Republiky 3/4, Praha
Vstupenky: https://goout.cz/cs/listky/estas-tonne/xrm/
Datum začátku akce: 21. Listopadu 2016 19:00
Datum ukončení akce: 21. Listopadu 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0874N 14.4288E

Případné změny si prověřte na webu akce Prague: Estas Tonne & Pepe Danza ~ Bridging the Worlds ~ with special guest Zola Dubnikova

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce