PRAGUE ROCKS 2022

Akce Praha

PRAGUE ROCKS 2022
Koncerty
Další akce ve městě Praha

PRAGUE ROCKS

Metallica, Five Finger Death Punch, Red Fang, Steel Panther, S8NT ELEKTRIC a další, vystoupí na již třetím ročníku jednodenního festivalu Prague Rocks. Tato jedinečná akce ve střední a východní Evropě, na které v minulosti vystoupili například Kiss, ZZ Top nebo zpěvák Ozzy Osbourne přivítá návštěvníky v létě 2022 pořádnou dávkou metalu a rocku.

Metallicu založili v roce 1981 bubeník Lars Ulrich a kytarista a zpěvák James Hetfield, a za těch 40 let už stihli téměř všechno. Dokonce vydali vlastní whisky. Pokud potřebujete vědět víc, spoustu faktů najdete na Wikipedii... a některé z nich jsou dokonce pravdivé. Jedno je ale jisté: V létě 2022 se vrátí na turné a vystoupí pouze na několika vybraných evropských festivalech.
Z Las Vegas přijede na pražský festival také kapela Five Finger Death Punch (USA), která byla založena oproti zde zmíněným uskupením teprve v roce 2008, ale během této relativně krátké doby stihla vydat již osm studiových alb, kterými se dostala do povědomí většiny metalových fanoušků. Charismatický hlas zpěváka Ivana Moodyho, doplní Zoltan Bathory, Chris Kael, Charlie Engen a Andy James.

Skupina Steel Panther vznikla v roce 2000 ve složení Michael Starr (zpěvák), Satchel (kytarista), Lexxi Foxx (baskytara) a Stix Zadinia (bicí). Steel Panther pocházejí z Los Angeles, epicentra rock n' rollu v celé jeho hýřivosti a lesku, a etablovali se jako přední světová party kapela, která spojuje hardrockovou virtuozitu s parodií a trestuhodně dobrým vzhledem. Tři řadová alba, turné po celém světě, platinový status na You Tube a prestižní televizní vystoupení, jako je Jimmy Kimmel Live, Larry King Now a FOX NFL. Rolling Stone o nich prohlásil: "Steel Panther mají důvod, proč překonali svůj původ cover kapely hrající na Sunset Strip,".

S8NT ELEKTRIC je mladá pětičlenná hardrocková kapela z Los Angeles, která je ovlivněna všemi druhy rocku, alternativou, a dokonce i discem. Silná sestava, ve které hraje i syn samotného Slashe z GnR – London Hudson na bicí, zahraje na festivalu Prague Rocks! Cílem S8NT ELEKTRIC je inovovat rock n' roll pro 21. století, a proto se vyznačují ráznými a nečekanými zvraty ve svých skladbách. Vydávají jeden singl za druhým a S8NT ELEKTRIC si v této komplikované hudební scéně razí vlastní cestu. Skupina vznikla v roce 2021 a její sestavu tvoří Briana Carbajal - zpěv, Niko Tsangaris - sólová kytara, London Hudson - bicí, Eric Matt - rytmická kytara a Jack Kleinman -baskytaru.
Poslední z hlavních vystupujících jsou američtí Red Fang, kteří se dali dohromady v roce 2005 v Portlandu (US), a mají pro nás nachystaný výběr toho nejlepšího z jejich pěti studiových alb, v rámci kterých vznikly jejíchž nejznámější nahrávky“Wires” nebo “Prehistoric Dog”. Kapela dorazí ve složení Bryan Giles, Aaron Beam, David Sullivan a John Sherman. The HARDKISS je nezávislá kapela z Kyjeva na Ukrajině. Vznikla v roce 2011. Autorství všech písní The HARDKISS patří jejím zakladatelům - Julii Sanině a Valeriji Bebkovi. The HARDKISS je směsicí zdánlivě neslučitelných věcí: těžkých aranžmá, melodických partů, hlubokých textů a soulového vokálu Julie Saniny. Při svých živých vystoupeních přinášejí také působivou koncertní show.

Osoby mladší 15 let pouze v doprovodu dospělých.

Doors 13:00
THE HARDKISS 14.00 - 14.45 S8NT Elektric 15.00 - 15.45 RED FANG 16.10 - 17.10 Steel Panther 17.30 - 18.45 FFDP 19.15 - 20.30 Metallica 21.00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce