Premiéra filmu "KDY CESTA MŮŽE BÝT CÍL"

Akce Polička

Premiéra filmu "KDY CESTA MŮŽE BÝT CÍL"
Kino
Další akce ve městě Polička

Premiéra filmu "KDY CESTA MŮŽE BÝT CÍL"

"Kdy cesta může být cíl"

Tak přesně pod tímto názvem se skrývá nový film z dílny filmového studia AV FONA Chrudim o místní dráze ze Svitav přes Poličku do Žďárce u Skutče a turistických zajímavostech v jejím okolí, na jehož premiéru, která se uskuteční 10. prosince od 15.30 hodin v Divadelním klubu Tylova domu v Poličce, si Vás dovolujeme co nejsrdečněji pozvat. Autoři si dali za cíl propagaci nejen této malebné lokálky, ale rovněž jejího okolí a film tak přibližuje kromě historie místní dráhy také historii okolních měst a obcí, jednotlivé památky, přírodní zajímavosti nebo možnosti turistického či sportovního vyžití, a to jak v létě, tak i v zimě.

Filmaři strávili u kolejí místní dráhy a v jejím okolí nejeden den a za účelem filmování byl dokonce vypraven mimořádný vlak s historickým motorovým vozem M240.0113 „Singrovka“, který patří Klubu přátel kolejových vozidel Brno. Kromě jiných se na natáčení filmu významnou měrou podílel i náš spolek, kdy jsme zajistili například odborný komentář k historii lokálky, vypravení mimořádného vlaku nebo kompars pro natáčení, včetně dobových stejnokrojů.

Premiéra filmu bude součástí cyklu přednášek na téma „Historie, přítomnost a možná budoucnost Poličské lokálky“, na němž se od pánů Pavla Stejskala, Josefa Vendolského, Martina Hájka nebo Petra Tejkla, jež jsou odborníky na poli železniční dopravy, dozvíte nejen mnoho zajímavostí z její historie a současnosti, ale také například to, proč každý Švýcar jede vlakem v průměru až 50x ročně, jak vypadá moderní regionální železnice nebo fungující integrovaný dopravní systém a především to, jak by v budoucnu mohla vypadat i naše lokálka a doprava na ní.

Pro bližší informace můžete využít e-mail policskalokalka@gmail.com nebo telefon 724 585 442. Více informací bude zveřejněno také na našem profilu „Poličská lokálka“ na facebooku, kde nás můžete rovněž kontaktovat.

Těšíme se na setkání s Vámi :-)

Místo konání akce: Divadelní klub Polička, Vrchlického 53, Polička
Datum začátku akce: 10. Prosince 2017 15:30
Datum ukončení akce: 10. Prosince 2017 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.7127N 16.262E

Případné změny si prověřte na webu akce Premiéra filmu "KDY CESTA MŮŽE BÝT CÍL"

Jméno organizátora: Poličská lokálka
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.