Přímá linka Rudy Linka

Akce Hradec Králové

Přímá linka Rudy Linka
Kultura
Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla, Hradec Králové
Další akce ve městě Hradec Králové

Přímá linka Rudy Linka

„Tu kytáru jsem koupil kvůli…..“

Velice upřímný večer plný hudby a příběhů z života Rudyho Linky.

One man show slavného jazzového kytaristy Rudyho Linky navazuje na jeho stejnojmenný pořad na ČRo Vltava.

Rudy Linka se narodil 29. května 1960 v Praze. Už jako teenager si zamiloval jazz, alba si půjčoval z americké ambasády v Praze i dalších fanoušků jazzu. V roce 1979 absolvoval klasickou kytaru na Pražské konzervatoři, na začátku 80. let pak emigroval do Švédska, kde čtyři roky studoval skladbu na Stockholm Music Institute. Získal švédské občanství a také tam potkal amerického baskytaristu Reda Mitchella a začal s ním spolupracovat. Ten Linku také později doporučil na Jim Hall Fellowship na bostonské Berklee College of Music. Ve studiu pokračoval na The New School v New Yorku, kam se v roce 1986 přestěhoval. Soukromě pak studoval u Johna Scofielda, Jima Halla and Johna Abercrombieho. Sám se výuce hry na kytaru věnuje od roku 1989. Do roku 1995 vedl hudební oddělení na The Day School v New Yorku, v letech 1991–2000 pracoval jako hudební konzultant pro nejdůležitější hudební konzervatoře v USA (např. Berklee a Oberlin), Evropě a Kanadě.

V roce 1996 bylo jeho album „Czech It Out“ německým časopisem JazzThing Magazine zvoleno jednou z nejlepších nahrávek a v roce 1998 Linku čtenáři časospisu Down Beat Magazine zvolili jedním z nejlepších kytaristů. Vystupoval mezi jinými s hudebníky jako je George Mraz, Red Mitchell, Bob Mintzer, John Abercrombie a Gil Goldstein.

Od roku 2005 pořádá Bohemia Jazz Fest, jehož je prezidentem a který se vždy odehrává na náměstích několika českých měst, např. v Praze, Plzni, Prachaticích či Českých Budějovicích.

Místo konání akce: Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla, Hradební 632, Hradec Králové
Vstupenky: http://hkpoint.cz/index.php/organizace/title/3348-prima-linka-rudy-linka
Datum začátku akce: 17. Listopadu 2016 19:00
Datum ukončení akce: 17. Listopadu 2016 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.2077N 15.8385E

Případné změny si prověřte na webu akce Přímá linka Rudy Linka

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce