Rebekka Karijord

Akce Praha

Rebekka Karijord
Koncerty
Palác Akropolis, Praha
Další akce ve městě Praha

Rebekka Karijord / Prague

Rebekka Karijord přiváží do Paláce Akropolis prvotřídní severský indie pop!

Hostem dubnových EuroConnection v Paláci Akropolis bude skandinávská zpěvačka Rebekka Karijord. Do Prahy přiveze své nejnovější album Mother Tongue. Jedna z nejtalentovanějších současných severských hudebnic na něm zachycuje své zážitky s mateřstvím. V roli předskokanky se představí zpěvačka Barbora Mochowa míchající pop a klasickou hudbu.

Narodila se v Norsku, ale jejím domovem je už dlouho Švédsko. Rebekka Karijord skládala hudbu pro film, divadlo a moderní balet a písňová tvorba byla na vedlejší koleji. Svůj písničkářský hlas našla až dlouho po třicítce, ale za posledních osm let z ní vyrostla jedna z nejvýraznějších osobností současného severského nezávislého popu. Její skladby epičností prozrazují rukopis umělkyně, která dlouho svojí hudbou doprovázela film a divadlo, umí ale být i velmi intimní. Norskou písničkářku novináři rádi srovnávají s Lykke Li či Zolou Jesus.

Českým příspěvkem do dubnových EuroConnections bude zpěvačka a klavíristka Barbora Mochowa. Hudebnice s ruskými a německými kořeny pochází z Trutnova a aktuálně studuje Konzervatoř Jaroslava Ježka. Debutovala se skupinou Sinuhet, po jejím rozpadu pokračuje na sólové dráze, na níž míchá pop s klasickou hudbou. Vloni vydala své debutové album Waiting for the White Raven, na kterém spolupracovala s Matoušem Godíkem (ZKA4T). V lednu 2017 vystoupila na Festivalu Spectaculare.

www.rebekkakarijord.com
www.barboramochowa.cz

Místo konání akce: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha
Vstupenky: https://www.facebook.com/events/234565976953316/?active_tab=about
Datum začátku akce: 27. Dubna 2017 19:00
Datum ukončení akce: 27. Dubna 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0823N 14.4489E

Případné změny si prověřte na webu akce Rebekka Karijord / Prague

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce