Rituálně Koncert Plastic People of The Universe + Umělá Hmota

Akce Loket

Rituálně Koncert Plastic People of The Universe + Umělá Hmota
Koncerty
hrad-Loket, Loket
Další akce ve městě Loket

Rituálně Koncert Plastic People of The Universe + Umělá Hmota

sál 95kč 20:00
http://www.plasticpeople.eu/

The Plastic People Of the Universe vznikli v roce 1968 a jejich tvorba, ovlivněná v začátcích zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou se stala během doby jednou z nejoriginálnějších na nejen české rockové scéně. Skupina se nedala přimět k ústupkům a kompromisům z tehdejším režimem, což je připravilo o profesionální licenci a přivádělo stále více komplikací s úřady.
Systematická perzekuce vyvrcholila v roce 1976 uvězněním několika členů.
Skupina opozičních intelektuálů v čele s Václavem Havlem zorganizovala kampaň na jejich podporu a propuštění, která vyvrcholila v lednu 1977 Chartou 77. Tak se stala rock´n´rollová skupina podnětem k semknutí demokratické opozice všech směrů, jaké nemělo v tehdejších komunistických zemích obdoby. Hudebníci se sbližují s Václavem Havlem, natáčejí na jeho chalupě na Hrádečku dvě ze svých poloprofesionálních ilegálních nahrávek, na jednu z nich vůdce disentu a budoucí prezident vybírá texty. Po celou dobu si skupina udržuje jasnou uměleckou vizi a hudebně se vyvíjí k nezaměnitelnému výrazu, který si získává uznání po celém světě, kam se jejich nahrávky často dobrodružnými konspiračními cestami dostávají


Umělá Hmota rock-alternative / Praha, D.C.
http://bandzone.cz/umelahmota

UMĚLÁ HMOTA vznikla v roce 1973.

O vývoji kapely je nejlépe se dočíst na vlastním webu , kde je i rozsáhlá fotogalerie, ukázky v mp3, aktuality, odkazy, návštěvní kniha, recenze koncertů i new CD + spousta dalších zajímavých informací a detailů.

Podstatné je, že Milan "Dino" Vopálka jako jediný zakládající člen souboru je nyní obklopen partou, která v současné době hraje v životní formě - poslední série koncertů (včetně křtu nového CD "Starej gauner") nadchla jak diváky, tak i následně recenzenty:

"...je to prostě nářez jako když jede vlak: rytmus se valí a žene stále dopředu, v base je cítit tempo pražců a polonahý Dino na pódiu řve jak raněný tur…
Navíc tato CD obsahuje (alespoň pro mě) geniální verš ze života: ani jsem se nenadál/padám držkou na kanál..
Zklamali vás noví Stooges? Tak si kupte novou Umělou hmotu!"

Ještě váháte...?! :P

Místo konání akce: hrad-Loket, Zámecká 67, Loket
Datum začátku akce: 15. Října 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.187N 12.7537E

Případné změny si prověřte na webu akce Rituálně Koncert Plastic People of The Universe + Umělá Hmota

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce