ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT

Akce České Budějovice

ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT
Koncerty
Další akce ve městě České Budějovice

ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT

„Zaprášené diamanty“ Tour 2024 je unikátní koncertní projekt zpěváka, textaře, skladatele a frontmana brněnské skupiny Kamelot, jejíž vznik se datuje k roku 1982.
Roman Horký, zpěvák a kytarista jedné z nejúspěšnějších folkových a trampských hudebních skupin České republiky si připomene v roce 2024 své významné životní jubileum 60 let. Toto výročí oslaví se svými příznivci v rámci celorepublikového turné, ve kterém návštěvníci uslyší nejen celou řadu hitů jako „Levnej hotel“, „Čas rozchodů“, „Pozor, tunel!“, „Země antilop“, „Slib“, „Honolulu“, „Island“, „Když vlaky jedou“, „Dlouhá pláž“ a další písně, ale i zavzpomínají pomocí foto obrázků na jeho dlouholetou kariéru. V muzice není Roman Horký stylově omezen, jeho nejtypičtějším žánrem jsou nicméně trampské písně a folk – rock. Za svojí kariéru složil a otextoval přes tři sta písní. Je držitelem mnoha hudebních ocenění (10× Kamelot – kapela roku, 3× Kamelot – album roku) a natačil přes dvacet autorských alb, z toho 15 z nich bylo oceněno titulem „Zlatá deska“ a dvě alba získala titul „Platinová deska“ i „Multiplatinová deska“. Jako host večera také vystoupí zpěvačka Ilon Leichtová, známá z plzeňské bluegrassové kapely BlueGate.

Zaprášené diamanty je název stejnojmenného alba, které u této příležitosti právě na konci roku 2023 vychází a bude k dispozici ke koupi na tomto koncertu.

Divadelní sál v 19.30 hod.

Začátek akce: 18.03.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
DK metropol, České Budějovice
DASHA & Epoque Quartet
Metropol, České Budějovice