Rozvojový večer s Erikem Taberym

Akce Olomouc

Rozvojový večer s Erikem Taberym
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.arpok.cz
Další akce ve městě Olomouc

Rozvojový večer s Erikem Taberym

V listopadu pro vás ARPOK o.p.s. pořádá rovnou dva Rozvojové večery!

Přijďte již 15. 11. 2017 na Rozvojový večer s Erikem Taberym s názvem "Opuštěná společnost". Budeme se bavit o vývoji vnímání rozvojové a humanitární spolupráce českou společností.

Erik Tabery říká: "Žijeme v době, kdy má jeden lživý příspěvek na Twitteru či Facebooku větší dosah než systematická práce investigativních novinářů. Posilují populisté i když sami mají z vlastního elitního postavení dlouhodobý prospěch. Výdobytky demokracie jako svoboda slova či nezávislost médií jsou necelých třicet let po listopadu 1989 zpochybňovány. "

Erik Tabery popisuje českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu. Je to svým způsobem rozmluva s minulostí o naší budoucnosti, v níž myšlenkový rámec dávají autorovi úvahy K. H. Borovského, H. G. Schauera, T. G. Masaryka, Ferdinanda Peroutky, Václava Černého, Jana Patočky, Erazima Koháka či Václava Havla.

Erik Tabery je šéfredaktorem týdeníku Respekt a píše zejména politické komentáře a analýzy. V roce 2003 obdržel cenu Novinářská křepelka pro žurnalisty do 33 let. V roce 2009 získal Cenu Ferdinanda Peroutky a o dva roky později i Novinářskou cenu. Jeho kniha Vládneme, nerušit podle které byl natočen stejnojmenný film, mu vynesla Cenu Toma Stopparda a nominaci na Magnesii Literu. Na Magnesii Literu byla rovněž nominována druhá autorova kniha z roku 2008 Hledá se prezident. Erik Tabery je zároveň autorem námětů k dokumentu Tady je Šloufovo a k dokumentárnímu seriálu Generace nula.

Během rozvojového večera si můžete zakoupit například fair trade čokoládu nebo kávu. Dostupné budou i propagační materiály ARPOKu.

Akce je pro širokou veřejnost a vstup je ZDARMA!

Těšíme se na vás.

Místo konání akce: Pevnost poznání Olomouc, 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky), Olomouc
Datum začátku akce: 15. Listopadu 2017 18:00
Datum ukončení akce: 15. Listopadu 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5909N 17.2609E

Případné změny si prověřte na webu akce Rozvojový večer s Erikem Taberym

Jméno organizátora: ARPOK
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce