Rozvojový večer s MUDr. Janem Trachtou

Akce Olomouc

Rozvojový večer s MUDr. Janem Trachtou
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.arpok.cz
Další akce ve městě Olomouc

Rozvojový večer s MUDr. Janem Trachtou

Druhý listopadový Rozvojový večer s MUDr. Janem Trachtou na téma "Lékařská praxe v ozbrojených konfliktech a rozvojovém světě" se koná výjimečně v úterý!!

MUDr. Jan Trachta vystudoval 2. Lékařskou fakultu v Praze a také studoval na Fakultě humanitních studií UK. V současné době pracuje na Klinice dětské chirurgie v Motole a zároveň má řadu zahraničních zkušeností. Poprvé vyjel jako dobrovolník do indického leprosária v roce 1998, nějaký čas pracoval na Kubě pro Člověka v tísni a od roku 2008 vyjížděl na lékařské mise pod hlavičkou mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic.

Jako chirurg působil v Kongu, ve Středoafrické republice, v Jižním Súdánu, v Pobřeží slonoviny, na Haiti a v Sýrii. S organizací Charita Česká republika jezdí operovat do Kambodži, kde má na starosti děti s vrozenou vadou močového a pohlavního ústrojí. V roce 2011 odjel Jan Trachta na dvouletou stáž do Velké Británie, kde pracoval v nemocnicích v Southamptonu a v Oxfordu.

V roce 2014 získal literární cenu Magnesia litera za svou knihu Tichý dech: zápisky českého lékaře z Afriky a Haiti.

Během přednášky a diskuze představí MUDr. Jan Trachta práci humanitární organizace Lékaři bez hranic v ozbrojených konfliktech a rozvojových zemích z pohledu chirurga. Zajímá vás, jakým výzvám musí čelit zdravotníci a logistici této světově známé organizace v extrémně obtížných podmínkách nejchudších zemí na světě?

Přijďte si v úterý 28. listopadu 2017 od 18:00 poslechnout jeho vyprávění.

Během rozvojového večera si můžete zakoupit například fair trade čokoládu nebo kávu. Dostupné budou i propagační materiály ARPOKu.

Akce je pro širokou veřejnost a vstup je ZDARMA!

Těšíme se na vás.

Místo konání akce: Pevnost poznání Olomouc, 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky), Olomouc
Datum začátku akce: 28. Listopadu 2017 18:00
Datum ukončení akce: 28. Listopadu 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5909N 17.2609E

Případné změny si prověřte na webu akce Rozvojový večer s MUDr. Janem Trachtou

Jméno organizátora: ARPOK
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce