„Setkání na koži“ s historikem Ondřejem Ševečkem

Akce Zlín

„Setkání na koži“ s historikem Ondřejem Ševečkem
Kultura, Přednášky a kurzy, Setkání a srazy
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: Tel.: 602 576 870 Email: martykanova.katka@gmail.com

Jednou z příležitostí, jak nyní nahlédnout do části prostor Zikmundovy vily, je nově také účast na besedách s hosty z různých oblastí. Už středu 4. října se tak zde představí historik a znalec zlínských dějin Ondřej Ševeček. Beseda se bude konat od 17:30 hodin.

První ze série podzimních „Setkání na koži“ se bude věnovat tématu s názvem „Ze Zlína ke studiu moderních dějin a zpět“. Ondřej Ševeček nabídne mimo jiné odpovědi na otázky zaměřené na reflexi naší historie, které vyvstávají při přemýšlení nad dějinami konkrétních míst. Hosté se tedy dozví například co lze vyčíst meziřádky knih věnovaných dějinám Zlína? Co se můžeme dozvědět o světě při studiu lokální historie? Můžeme se z dějin něčemu naučit a čemu? Případně, co nás vlastně historie učí a jaký má vztah historické poznání k naší současnosti a našim aktuálním problémům?

Beseda se uskuteční ve středu 4. října od 17:30 hodin. Vstupné ve výši 150 Kč je možné zakoupit on-line prostřednictvím www.zikmundovavila.cz/aktuality

Ondřej Ševeček je historik narozený ve Zlíně, který je mimo jiné autorem knih věnovaných moderním dějinám Zlína a koncernu Baťa (Zrození Baťovy průmyslové metropole, 2009; Tovární města Baťova koncernu, 2016). Od roku 2013 vede Filosofický ústav Akademie věd ČR a od roku 2022 bydlí s rodinou opět ve Zlíně. Zabývá se moderními hospodářskými a sociálními dějinami, především otázkami spjatými se studiem nadnárodních korporací, dějinami průmyslových měst a ekonomického a sociálního myšlení.

Jméno organizátora: Nadační fond Zikmundova vila
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek