Šibřinky / Handa Gote Research & Development

Akce Praha

Šibřinky / Handa Gote Research & Development
Zábava, párty
Další akce ve městě Praha

Šibřinky / Handa Gote Research & Development

Kratochvilné scenérie a lidové kratochvíle pro lid český, včetně pěkných písniček a občerstvení. Improvizované představení-událost nedefinovatelné délky a rozsahu, které plynule přechází do promítání filmu, občerstvení nebo sportovní události. Akce je součástí Bazaar Festival 2018.

Lidová veselice s hudbou, občerstvením a tombolou. Psychedelická verze hrabalovského pábení, rozvrzaných lidových písní, obrozeneckého humoru a vůbec zábavy pro každého. Salámy, trumpety a pěkný jadrný humor, kterému nejlépe rozumíme jen my, obyvatelé české kotliny. Nikdo neví, kdy to skončí, pokud nevydrží až do konce. Lidovost nikoli idylická, ale naopak syrová, někdy cynická či vysměvačná, někdy prostě jen bezdůvodně temná.

Označení Šibřinky se v staré mluvě české používalo k napodobení vrabčího hlasu a znamenalo tolik jako frašky, žerty, šašky neb kudrlinky. Už Komenským používané slovo šibřinky je však s velkou pravděpodobností z němčiny, ze slova Schabernack, které má význam škodolibý žert, posměšný kousek.

Šibřinky navazují a částečně vycházejí z loňské free-style performance Kdož sú Boží bojovníci a částečně se tedy věnují objevování temné strany češství, lidových zvyků, folklóru i drobných sekulárních rituálů našich spoluobčanů, jakož i nás samotných. Polozapomenutý sentiment uplynulých dekád a z módy vyšlé “pábení” se v Šibřinkách vrací obohacen o esenci temnoty, i momentálně mocně doutnající ve všech společenských rozporech.

Šibřinky jsou v češtině, trvají 120 min. a více.

Autorský tým:
Jan Dörner, Tomáš Procházka, Robert Smolík, Veronika Švábová, Leoš Kropáček, Nataša Mikulová, Vojtěch Procházka, Václav Kalivoda, Jan Kalivoda, Jonáš Svatoš, Jakub Hybler a další

Místo konání akce: Alfred ve dvoře / Motus, Františka Křížka 36, Praha
Vstupenky: http://www.alfredvedvore.cz/cs/program/festival-bazaar-2018-sibrinky-handa-gote-research--development?pid=623&bck=program
Datum začátku akce: 18. Března 2018 20:00
Datum ukončení akce: 18. Března 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1012N 14.4305E

Případné změny si prověřte na webu akce Šibřinky / Handa Gote Research & Development

Jméno organizátora: Alfred ve dvoře / Motus
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TECHTLE MECHTLE - DRAG ROYAL SHOW
ROYAL Theatre & Club Chic, Praha
CAVEMAN
Divadlo U Hasičů, Praha
CAVEMAN
Divadlo U Hasičů, Praha
MAXIM GALKIN
Obecní dům, Praha
MAXIM GALKIN
Obecní dům, Praha