SLIM Cessna's AUTO CLUB [usa] + support: Tomáš Palucha [cz]

Akce Praha

SLIM Cessna's AUTO CLUB [usa] + support: Tomáš Palucha [cz]
Koncerty, Zábava, párty
Lucerna Music Bar, Praha
Další akce ve městě Praha

SLIM Cessna's AUTO CLUB [usa] + support: Tomáš Palucha [cz]

Scrape Sound Inc. & Lucerna Music Bar presentation:

ANO, dočkali jsme se! Po více než dvou letech se do Česka vrací divotvorné seskupení z výšin coloradských Skalistých hor, denverský SLIM CESSNA’S AUTO CLUB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------
PŘEDPRODEJ: 390,– Kč / na místě: 490,– Kč
PRESALE: CZK 390 (EUR 15) / door price: CZK 490 (EUR 19)
---------------------------------------------------------------------------------------

I pětileté čekání na novinkové studiové album tohoto fenoménu, jenž odjakživa působil jako soubor duchů vyvolaných přímo z pověstí o hrdinech a desperátech Divokého západu, je rovněž u konce. Slim, Munly, Rebecca Vera, Lord Dwight Pentacost, The Peeler a nově Ian O’Dougherty totiž na letošním evropském turné představí také „The Commandments According to SCAC“, tedy zbrusu novou kolekci, jež celosvětově vyjde těsně před ním 2. září.

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB. Gothic americana, country goth, country-punk, gothabilly, alt-country’n’gospel, ale třeba také soundtrack ke knihám Cormaca McCarthyho – to jsou jen jedny z mnoha přívlastků, jimiž bývá styl této démonické skupiny označován. Hymnické songy balancující mezi hlubokou rurální tradicí a punkovým přístupem, mezi upřímnou vírou a neustálým bojem s vášněmi.

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB jsme u nás naposledy viděli v létě 2014, kdy soubor doslova uhranul publikum festivalu Colours of Ostrava, což jenom potvrdilo pověst jedné z největších koncertních atrakcí na klubové scéně vůbec – účastníci kteréhokoliv jejich koncertu rozhodně vědí, o čem je řeč. Určitě to vědí ti, kdo byli na jednom z předešlých vystoupení SCAC v pražském Lucerna Music Baru (v červnu 2012, resp. v lednu 2014). A že si Slim, Munly a spol. tento klub zamilovali, vracejí se sem již potřetí – ve čtvrtek 22. září 2016.

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB vystoupí také v neděli 25. září v brněnském Kabinetu Múz; na obou koncertech je doprovodí Tomáš Palucha, jedna z nejzajímavějších domácích formací posledních let, která na těchto koncertech rovněž konečně představí své dlouho očekávané nové dlouhohrající album.

Vstupenky v hodnotě 390,– Kč jsou v prodeji v pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku) nebo rovněž na webu klubu a také v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim (plus obvyklé distribuční poplatky nebo online službu). Zbylé vstupenky budou k dispozici na místě v den koncertu za 490,– Kč.

http://www.slimcessnasautoclub.com/scac/
https://tomaspalucha.bandcamp.com

www.scrapesound.org
www.musicbar.cz

Commandment 4, první singl z nového alba SCAC: https://youtu.be/pLVNommhoLc

SLIM CESSNA’S AUTO CLUB
"This is the country band that plays the bar at the end of the world!" - Jello Biafra

Slim Cessna’s Auto Club byli před časem označeni magazínem Spin za nejlepší koncertní kapelu v Americe a co předvedli na obou svých předešlých koncertech v Praze (2012, 2014) či na festivalu Colours of Ostrava 2014, toto tvrzení jednoznačně potvrdilo. Slim Cessna a Munly Jay Munly, dva obrovsky charismatičtí frontmani se neustále přetahují o pozornost publika, jejich role nejsou nijak pevně určené, oba si dokáží svůj prostor obhájit a pohlídat. Vyšinutá kázání střídají zpěvné refrény, drtivé slovní eskapády „odlehčují“ trylky country vyhrávek, často pěkně zboostřených, to aby nebylo pochyb, že nejsme nikde v poklidných nížinách kolem Nashvillu, nýbrž v drsných horách Skalistých. Slim Cessna’s Auto Club jsou vlastně spasitelé country music jako takové; díky svým stylovým výletům, vlivům punku nebo gothic rocku a nevyčerpatelné zásobě černého humoru zatím tuto poněkud prohnilou a zamřelou americkou klasiku drží elegantně a originálně nad vodou. Celý soubor doslova hýří bujarým entusiasmem ze hry a zběsilou energií, na koncertech obvykle ani jeden z frontmanů nevydrží na pódiu občas ani do konce prvního songu a chytlavé refrény halekají přímo z davu nadšených fanoušků.

Všechno to začalo na sklonku osmdesátých let. Tři mladí nadšenci (Mark „Slim“ Cessna, David Eugene Edwards a Jeffrey-Paul Norlander), kteří už měli za sebou krátké společné účinkování ve sdružení Blood Flower (samizdatově vydaná kazeta a jeden 7“ singl, 1987), si začli říkat The Denver Gentlemen a z Denveru taky hrdě vyrazili za slávou do Hollywoodu. Ale moc dlouho jim to tam nevydrželo – za rok a půl byli s hořkostí zpět a The Denver Gentlemen, ač si historicky dodnes drží punc kultu, neměli mít dlouhou existenci ani po návratu. Stihli alespoň, už ovšem bez Slima, natočit dodnes ceněnou desku, která veřejně vyšla až „posmrtně“ v roce 2001. Pro D. E. Edwardse The Denver Gentlemen ostatně znamenali jen milník na cestě k 16 Horsepower a Slimovi nucené odejítí z kapely taky jenom pomohlo. Založení Auto Clubu a určující setkání s Munlym na sebe nenechaly dlouho čekat. Zbytek už je známá historie, 16 Horsepower a Slim Cessna’s Auto Club jsou dvě kapely, které jednou pro vždy jasně definovaly coloradskou scénu. Prvně jmenované po rozpadu v roce 2002 nahradil nový Edwardsův projekt Woven Hand, resp. Wovenhand, jenž jsme v ČR v různých podobách mohli také několikrát vidět, a Auto Club Slima Cessny čím dál jistěji tlačí svou káru čím dál výše a k čím dál zřetelnějším úspěchům.

Slim Cessna's Auto Club po pár letech a dvou albech vydaných vlastním nákladem zakotvil u legendárního labelu Alternative Tentacles. Jello Biafra si je totiž i jako mnozí jiní punkáči totálně zamiloval. V kapele pak postupně – a nutno říct, že k velké spokojenosti samotného principála Slima Cessny – rostl vliv Munlyho. Právě interakce mezi těmito dvěma je jedním z nejdůležitějších prvků charisma kapely, právě toto setkání pomohlo vytvořit fenomén jménem Slim Cessna’s Auto Club. A ač se zbytek sestavy kapely často měnil, bylo to očividně ku prospěchu věci, neb všechny další písňové kolekce si vždy stabilně držely velmi vysokou úroveň, ba co víc, každé další album potvrdilo vzestupnou tendenci kvality souboru i songwritingu. Hlavně ale díky stále lepším a lepším a také vygradovanějším živým vystoupením si skupina získala obrovskou pověst nedostižného koncertního zázraku.

Romány Cormaca McCarthyho, Jima Thompsona, Wallace Stengera či Williama Faulknera prosluly zobrazováním jižanské vyšinutosti, náboženského fanatismu a také pochmurnou atmosférou a občas hodně divným smyslem pro humor, no a Slim Cessna’s Auto Club jsou naprosto stejného druhu. (Avšak náboženského fanatismu se z jejich strany obávat nemusíte – jde rovněž o pouhé zobrazování, to by to u punkerů přece něměli tak dobré...) Dvacet let na scéně nijak neotupilo jejich ostří, každá show SCAC je nabitá energií jako by měla být poslední a jejich hymnické songy oslovují ty nejtemnější zákoutí našich duší.

DESATERO PODLE SCAC. Nové studiové album Auto Clubu je očekáváno již drahnou dobu velice netrpělivě, neb ona pětice nově nahraných, ale starých skladeb, které se objevily na dvojalbové výběrové kompilaci „SCAC 102 An Introduction For Young And Old Europe", vydané u Glitterhouse Records, pouze notně podráždila nervy a libida jejich fanoušků. Spolu se zmíněnou best-ofkou vyšlo také DVD se živým záznamem z klubu Lion’s Lair v domovském Denveru. Jeden z nejlepších koncertních záznamů v posledních letech je velikým zážitkem, ovšem reálné vystoupení SCAC může v nejlepším případě pouze přiblížit.
Koncem roku 2014 založili Slim Cessna's Auto Club vlastní label SCACUNINCORPORATED, na němž vloni vyšlo debutové album dceřiné formace Denver Broncos UK, a těsně před začátkem evropského turné Slim Cessna's Auto Clubu v září 2016 právě zde vychází dlouho očekávané nové album nazvané „The Commandments According to SCAC“ (v Evropě opět Glitterhouse Records). Jaké asi bude toto Desatero podle SCAC?. Nepochybujme, že úžasné!
http://www.slimcessnasautoclub.com/scac/
https://www.facebook.com/slimcessnasautoclub/


SLIM CESSNA’S AUTO CLUB – diskografie:
1995 Slim Cessna’s Auto Club – vlastní náklad (reedice 2001, Alternative Tentacles)
1998 American Country Music Saved Her Life (live) – vlastní náklad, dnes nesehnatelné
2000 Always Say Please and Thank You – Alternative Tentacles
2004 The Bloudy Tenent Truth Peace – Alternative Tentacles
2005 Jesus Let Me Down (live) – Smooch, pouze CD (reedice 2010, Alternative Tentacles – též vinyl)
2008 Cipher – Alternative Tentacles
2010 Buried Behind The Barn – Alternative Tentacles
2011 Unentitled – Alternative Tentacles
2013 SCAC 102: An Introduction For Young And Old Europe – Glitterhouse Records
2016 The Commandments According to SCAC – SCACUNINCORPORATED / Glitterhouse Records

Místo konání akce: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha
Vstupenky: https://www.musicbar.cz/program/slim-cessnas-auto-club-us-support-tomas-palucha/
Datum začátku akce: 22. Září 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0813N 14.4254E

Případné změny si prověřte na webu akce SLIM Cessna's AUTO CLUB [usa] + support: Tomáš Palucha [cz]

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce