Snow film fest Jihlava 2016

Akce Jihlava

Snow film fest Jihlava 2016
Divadlo, kino, Festivaly
Snow film fest / Expediční kamera Jihlava, Jihlava
Další akce ve městě Jihlava

Snow film fest Jihlava 2016

Největší filmový festival zaměřený na zimní sporty

212 minut adrenalinu a nejlepších filmů roku 2015 a 2016
Podívejte se s námi za polární kruh, do Švédska, Maroka a do dalších krásných zemí.

18:00 - Expedice Švédsko
19:05 - Ledy a přílivy
19:35 - Bulharské zlato
20:05 - 20:20 Přestávka
20:20 - 20.35 Přednáška Travelhacking
20:35 - Tamara
20:50 - Whiskey Berber
21:25 - Sibiřský Traverz
21:50 - Ukončení festivalu

Program:
Sibiřský traverz
Dokument mapuje 9 288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa – Transsibiřské magistrále.

Tamara
V roce 2012 Tamara Lunger poprvé spatřila 8 611 metrů vysoký vrchol K2. Pohled na něj byl ohromující v neposlední řadě pro to, že K2 je považována za nejnebezpečnější osmitisícovku. Již více než 80 horolezců zde přišlo o život. Přesto Tamara jako 28-letá zamířila opět do Pákistánu spolu s alpinistou Nikolausem Gruberem, aby čelila největší výzvě své horolezecké kariéry.

Ledy a přílivy
V roce 2014 se šestice žen vydala na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s ovládáním lodě i pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku pak prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa.

Expedice Švédsko
Jimmy je zkušený dobrodruh, který se narodil a vyrůstal v severním Švédsku. Jako mnoho Švédů během cest za dobrodružstvím procestoval kus světa. Nyní se konečně rozhodl podniknout něco pořádného ve své rodné zemi, aby ukázal přátelům, co Švédsko nabízí. Společně s Linusem a Jasonem se na lyžích vydávají po Švédské královské cestě (Kungsleden), která vede 450 km přes švédské hory. Jason je z Nového Zélandu, má za sebou také mnoho dobrodružných výprav, ale toto bude jeho první zkušenost na lyžích za polárním kruhem. Linus nikdy dříve nic podobného nepodnikal.

Whiskey Berber
Bratři Švihálkové alias Kejda Ski Team se v zimní sezóně 2014-2015 zaměřili na odhalování skialpového potenciálu marockého Atlasu. S cílem najít co nejzajímavější sjezdové linie v nejvyšších částech Atlasu vyrazili do severní Afriky hned dvakrát. A důraz byl kladen také na dokumentaristickou stránku věci. Výsledkem jejich snažení je film Whiskey Berber, který představí tři hlavní oblasti tohoto horského pásma, Mgoun, Toubkal aTazarhart a tamní skiextrémové linie, zavede nás do rušného Marrakéše a ukáže skromný život Berberů, obyvatelů horských vesnic.

Bulharské zlato
Bulharské kopce můžou ve freeriderovi zpočátku budit rozpačitý dojem, nikde žádná dominanta a samé pláně. Jakmile se však ponoříte do jejich nitra, poznáte kouzlo krátkých, strmých a velmi technických sjezdů. Kvalita sněhu je tu výborná a na člověka tu narazíte opravdu zřídkakdy. Pokud si vyberete terén, máte jistotu, že jej před vámi nejely stovky lidí, ale zřejmě budete jeden z prvních.Tak by se dal shrnout výlet pětice Čechů, kteří sebrali auto a vyrazili na 1500 km dlouhou cestu do bulharské Rily, za poznáním východoevropské kultury, místních hor a terénů pro freeride. Kromě hor ve filmu poznáte hlavní město Sofii a seznámíte se s místními obyvateli. Aniž by o tom výprava věděla anebo o to usilovala, ocitla se o několik desítek let zpět v čase. A to, že se v místě konal vůbec poprvé Bulharský Freeride Tour závod, byl jen příjemný bonus a skvělé zpestření na závěr.

Místo konání akce: Snow film fest / Expediční kamera Jihlava, J. Masaryka 1421/20, Jihlava
Vstupenky: http://www.naboso.org/
Datum začátku akce: 15. Listopadu 2016 18:00
Datum ukončení akce: 15. Listopadu 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3997N 15.5874E

Případné změny si prověřte na webu akce Snow film fest Jihlava 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce