SPECIÁLNÍ PROJEKCE STUDENTSKÝCH SNÍMKŮ „UTEBE V KINĚ“

Akce Zlín

SPECIÁLNÍ PROJEKCE STUDENTSKÝCH SNÍMKŮ „UTEBE V KINĚ“
Kino
Web organizátora:
www.gacinema.cz/
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: Tel.: 602 576 870 Email: martykanova.katka@gmail.com

Ve středu 26. dubna se uskuteční v multikině Golden Apple Cinema ve Zlíně speciální projekce tří studentských filmů pod společným názvem „UTeBe v kině“. Snímky Karla aneb tak trochu road movie, Ostrov svobody a Trofej natočili studenti a vznikly díky podpoře ze soukromého grantu zlínské produkční společnosti IS Produkce a také Nadačního fondu FILMTALENT Zlín.

Tři krátkometrážní filmy vytvořené studenty ateliéru Audiovizuální tvorby Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) mohou diváci zhlédnout v Golden Apple Cinema. Jejich vznik umožnil také grant produkční společnosti IS Produkce, největšího produkčního studia na Moravě. Svým grantem podporují mladé nadějné tvůrce a zároveň chtějí rozvíjet filmařskou tradici, která ke Zlínu patří už od Baťovských dob. Mohou se o něj ucházet studenti UTB a projekty jsou vybírány během pitchingu.

V rámci akce „UTeBe v kině“ uvidí diváci film Ostrov svobody. Krátký film o lásce a svobodě scenáristy a režiséra Petra Januschky, se odehrává na palubě charterového letu na Kubu. Ve snímku, který získal cenu České filmové kritiky za nejlepší krátký film, se v hlavních rolích objeví Jiří Mádl a Judit Bárdos.

Dále snímek Karla aneb tak trochu road movie scenáristky a režisérky Idy Ralevské. Jde o příběh Karly, nešťastné panny, kterou si v den jejich narozenin splete s prostitutkou tak trochu jinak nešťastný Josef.

Posledním z filmů na programu speciální projekce bude film Trofej režiséra a scenáristy Jaroslava Berana, který vypráví o nečekaném přátelství samotářského lovce a mladé dívky.

Projekce se za přítomnosti delegace tvůrců jednotlivých studentských snímků uskuteční v sálu č. 1 v multiplexu Golden Apple Cinema v OZC Zlaté jablko ve středu 26. dubna v 19:30 hodin. Je příležitostí pro studenty ukázat svou práci širší veřejnosti a získat zpětnou vazbu od diváků.

Promítání je přístupné veřejnosti a vstup je zdarma na základě předchozí rezervace na mail info@isprodukce.cz

Jméno organizátora: UTB, IS Produkce, FILMTALENT Zlín
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.