Stará Aréna: Prezydent Krokadýlů

Akce Olomouc

Stará Aréna: Prezydent Krokadýlů
Divadlo
Další akce ve městě Olomouc

Stará Aréna: Prezydent Krokadýlů

Divadlo Stará Aréna Ostrava: Prezydent Krokadýlů.
Adaptace kultovního románu Warrena Millera v neméně kultovním českém překladu, pod kterým jsou podepsáni Jan Zábrana a Josef Škvorecký. Miller napsal burcující sociální výpověď a zároveň psychologickou studii se sklonem k ironii a výraznému detailu. Inscenace představuje výbornou tvůrčí zkratku se silným apelem na morální svědomí v režii uměleckého šéfa Pavla Gejguše.

Prezydent Krokadýlů je strhující vyprávění kluka, který vyrostl v betonové džungli, ve světě s jediným pravidlem - silnějšího. V tomto světě žijí všichni jako zvířata. Kromě toho, kdo má stříkačku - bouchačku. Ten už pak není zvíře, je lovec.

Inscenace měla premiéru 6. května 2017 a potkávají se v ní herci napříč ostravskou divadelní scénou ve vzájemně osvěžující kombinaci, konkrétně Milan Cimerák (Divadlo Petra Bezruče) v hlavní roli a dále Zuzana Truplová (Komorní scéna Aréna), Robin Ferro (Divadlo loutek Ostrava) a Josefína Sýkorová (Stará Aréna).

„Flanďák dá tu svou velkou pracku na držadlo u šuplete. Je mosazný a je tak udělaný že vypadá jako čumák ňákýho zvýřete. Lišky nebo něčeho takovýho. Sou na něm zelený fleky. Flanďák ho vezme mezi palec a ukazováček. A já tu stříkačku zrovna viděl krz stůl. Krz krajkovej ubrus a krz všecko. Jak se blejskala celá černá v tý tmě v tom šupleti s tim mosaznym čumákem zvenčí.“

Místo konání akce: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Datum začátku akce: 16. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 16. Února 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2563E

Případné změny si prověřte na webu akce Stará Aréna: Prezydent Krokadýlů

Jméno organizátora: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda