Stepslet *** w/ Dom&Roland & Riya live

Akce Brno

Stepslet *** w/ Dom&Roland & Riya live
Koncerty, Zábava, párty
Další akce ve městě Brno

Stepslet *** w/ Dom&Roland & Riya live

► Dom & Roland (UK) ◄

Je to tak trochu troll, ten Dom, protože ne každému napoprvé dojde, že Dom & Roland nejsou 2 borci, ale jeden. Roland je totiž slavná značka hudebního vybavení, především potom slavného syntezátoru Roland TB-303, který stál u zrodu nejednoho hudebního žánru. A stejně tak Dom stál u zrodu Techstepu, tedy žánru, který je obecně považován za předchůdce neurofunku. Společně se jmény jako Nico Sykes, Ed Rush, RhymeTyme, Trace nebo Fierce v druhé polovině 90. let vyprodukoval klíčové techstepové pecky. Od té doby nepřestává vydávat jednu pecku za druhou. Krom kontraktu s předními labely Metalheadz a Moving Shadow Dom založil i vlastní label – Dom & Roland Productions. Jeho aktuální EP se jmenuje „Last Refuge of the Scoundrel“, v překladu „Poslední útočiště darebáka“. Tento název se nabízí interpretovat jako parafrázi citátu anglického básníka Samuela Johnsona, který prohlásil, že „patriotismus je posledním útočištěm darebáka“. Co je posledním útočištěm podle Doma? Určitě to bude drumandbass, který nás darebáky noc za nocí bere pod svá ochranitelská křídla zlomených beatů a temných bassů!

► Riya (UK) ◄

Drum and Bass Arena ji v letech 2014 a 2015 korunovala jako královnu drumandbassu. A právem. Riya je MC a zpěvačka, jejíž hlas pozná každý zkušený dnb fan, a to především díky liquidovým peckám jako „Open Page“, „Readlines“ či „Piano Funk“. Na tracích spolupracovala s takovými jmény, jako LSB, Break, Total Science, Enei, Hybrid Minds či Bcee. Co si ale obzvlášť zaslouží pozornost je, že na živé vystoupení nepotřebuje žádného týpka za mixákem, aby pro ni míchal tracky. Ona si totiž DJe dělá sama! A to by přitom mohla hrát (občas samozřejmě hraje) s nejznámějšími jmény scény. Ne nadarmo ji Data Transmission popsal jako „sirénu s talentem pro všechno, která dokáže přepnout z jemného do tvrdého zpěvu rychleji, než dokážeš rewindovat track. Legendy nelžou!“

► Redrum & Guests Support ◄

Stepslet = Redrum support hlavní stage. Sayko je stálice české scény, kterou představovat opravdu není třeba. Co však za zmínku stojí je jeho současný styl hraní. Sayko totiž pořádně máknul co se produkce týče, a proto ve svých setech hraje spoustu vlastních tracků, které vznikly v rámci projektu Razcals. Stejně tak X.Morph je jméno, které zná každý dnb head v republice. Tenhle majstr beatů už má odehranou pořádnou řádku akcí a jeho selekce a styl míchání jsou legendární. A nepolevuje, ba naopak, nadšení do hudby z něj přímo čiší! Vje a Mushka oba rádi liquid a proto spolu taky provozují podcast Redrum rychta. Ideální předskokanstvo před Riyu. No a Casper & Zaion AKA Ghostbusters, tedy Djské a promotérské duo stojící za oblíbenou akcí Bassproof, ukončí večer pořádným nářezem.

Otevřená bude klasicky i druhá stage, kterou v multižánrovém duchu rozezní redrumáci Hrr.nec a Checkmate, pohoňák Kotlyk a housíkář iGore. Projekci na hlavní stagi obstará VJ Zae.

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

★★ Main stage ★★

Dom & Roland ► (DLR, Metalheadz, Moving Shadow / UK)
Riya live ► (Spearhead, Critical, Shogun, Metalheadz / UK)
Sayko (CZ)
X.Morph
DJ Vje
Ghostbusters CZ
Mushka
VJ Zae

★★ Second stage ★★

Kotlyk (Pohon)
iGore (igore.cz)
DJ Hrr.nec
Dj Checkmate /redrum crew/

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Kdy / When: 11.11.2016
Kde / Where: Brno, Favál
Vstup / Entry: 150/180 CZK
Start: 20:30
Konec / End : 05:30

Místo konání akce: favál, Křížkovského 22, Brno
Vstupenky: http://www.redrumcrew.cz/
Datum začátku akce: 11. Listopadu 2016 21:00
Datum ukončení akce: 12. Listopadu 2016 06:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1845N 16.5801E

Případné změny si prověřte na webu akce Stepslet *** w/ Dom&Roland & Riya live

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce